Formula 1'de tarihi sezon bitti, tartışmalar bitmedi! Lewis Hamilton emekli olacak mı?

Formula 1'de Max Verstappen'in şampiyon olduğu sezon sonrası tartışmalar devam ediyor. Oldukça tepki çeken güvenlik aracı kararını veren yarış hakemi Michael Masi'nin görevden alınması için F1 yönetimine baskılar artarken, şampiyonluğu son turda kaybeden Lewis Hamilton'ın ise emekli olma ihtimali gündemdeki yerini koruyor. McLaren CEO'su Zak Brown, Hamilton emekli olursa şaşırmayacağını çünkü yaşadığı şeylerin hiç de kolay olmadığını belirtti.

Formula 1'de Abu Dabi'de yapılan son yarışın son turunda Red Bull pilotu Max Verstappen'in şampiyon olduğu 2021 sezonunun yankıları sürüyor. Büyük tartışmalara neden olan yarışa damga vuran karara imza atan yarış hakemi Michael Masi'ye tepkiler sürüyor. FIA Başkanı Muhammed Ben Sulayem, F1 CEO'su Stefano Domenicali ile bir saatlik bir toplantı yaptı. Salı günü yapılan toplantı sonrası resmi bir açıklama gelmedi.

Öte yandan bazı F1 otoriteleri Masi'nin görevden alınması gerektiğini belirtirken bazıları ise Avustralyalı yarış hakeminin geniş bir ekip ve yenilenmiş bir düzende görevine devam edebileceğini savunuyor.

FIA'dani geçen hafta yapılan bir açıklama ise tartışmaları daha çok alevlendirdi. Açıklamada, tartışmalı Abu Dabi yarışı ile ilgili yürütülen soruşturamda elde edilen bulguların Dünya Motor Sporları Konseyi'ne yeni sezonun başlamasından sadece iki gün önce yani 18 Mart'ta geleceği açıklandı.

HAMİLTON EMEKLİ Mİ OLACAK?

Abu Dabi'de yaşananlar tartışma konusu olmaya devam ederken 8. dünya şampiyonluğunu kaçıran Levis Hamilton'ın emekli olabileceği iddaları ortalığı karıştırdı. Şampiyonluğu son turda kaybeden Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un sessizliğini koruması dikkat çekiyor. Hamilton'ın şubat ayında takımı Mercedes'in yeni sezonda kullanacağı aracın lansmanına katılıp katılmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Yaşanan gelişmelerin İngiliz pilotun emekli olabilceği iddalarını güçlendirdiği konuşuluyor.

McLaren CEO'su Zak Brown, Hamilton emekli olursa şaşırmayacağını çünkü yaşadığı şeylerin hiç de kolay olmadığını belirtti. Brown "Açıkçası eğer emekli olursa şoke olmam. Bu yüzden kimsenin geri dönüşünü garanti edebileceğini düşünmüyorum. Şahsi görüşüm [geri dönecek] ama onun hayal kırıklığını ve öfkesini hafife almamalı ya da küçümsememeliyiz. Belki de henüz kararını vermemiştir ve yaptığı şey, bu kararı almak için zaman ayırmaktır. Çünkü bir karar verdiyseniz, vermişsinizdir. Sonrasında geri dönüşü olmaz. Böyle bir ihtimali reddedemeyiz. Şahsen hâlâ yarışmak için yanıp tutuştuğunu düşünüyorum ve sonuçta kararını yönlendirecek şey bu olacak" ifadelerini kullandı.

Formula 1'de tarihi sezon bitti, tartışmalar bitmedi! Lewis Hamilton emekli olacak mı? ile ilgili etiketler Formula 1 emeklilik lewis hamilton Michael Masi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.