Formula 1'de tarihi gün! Şampiyon belli oluyor

Formula 1'de dikkat çeken pek çok olayın yaşandığı tarihi sezon Abu Dabi'de son buluyor. Aynı Puana sahip Lewis Hamilton ve Max Verstappen şampiyonluk için piste çıkacak. Yarışa pole pozisyonda başlayacak Hollandalı pilot avantajını kaybetmemek için mücadele edecek. Şampiyonun belli olacağı yarış saat 16.00'da başlayacak.

Formula 1’de 2021 sezonunun şampiyonu son yarışta belli olacak. 5 yıldır son yarışa kalmayan şampiyonluk heyecanı, Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Red Bull pilotu Max Verstappen arasında geçecek. İki pilot da son yarış öncesi 369.5 puana sahip.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de 58 tur üzerinden düzenlenecek ve TSİ 16.00’da başlayacak yarışa Red Bull’un Hollandalı pilotu Verstappen en ön sıradan başlayacak. Hamilton da sıralama turlarında 2. olduğu için şampiyonluk yarışına rakibinden geride başlayacak.

Efsane pilot Michael Schumacher ile aynı şampiyonluk sayısına sahip Lewis Hamilton, BAE’den zaferle ayrılıp Formula 1’de 8 kez şampiyon olan ilk ve tek pilot olarak tarihe geçmek istiyor. 36 yaşındaki pilotu daha önce Yas Marina Pisti’nde 5 kez yarış kazandı.

2008 yılının yanı sıra 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında şampiyon olan Hamilton’ın serisini 2016 yılında o dönem Mercedes’te takım arkadaşı olduğu Nico Rosberg bozdu İki pilot yine Abu Dhabi’ye kalan şampiyonluk yarışında kozlarını paylaşmış ve zafere ulaşan Rosberg olmuştu.

İKİ PİLOT DA PUAN ALAMAZSA...

Formula 1’in son yarışında herkes damalı bayrağı görmeye kilitlense de tüm yarış severler tarafından düşük bir ihtimal bulunuyor: İki pilotun da yarıştan puanla ayrılamaması. Bu durumda aynı puana sahip olan pilotların sezon içerisindeki yarış zaferlerine bakılacak.

Kariyerinin ilk şampiyonluğuna 24 yaşındaki çok yakın olan Max Verstappen bu sezon 9 yarış kazandı. Lewis Hamilton ise 8 kez damalı bayrağı en önde gören isim oldu.

MAX VERSTAPPEN TARİHE GEÇECEK

Max Verstappen yarışı rakibi Lewis Hamilton’ın önünde bitirmesi halinde Formula 1’in 34. farklı şampiyonu ve ilk Hollandalı pilotu olarak tarihe geçecek. Max’ın babası Jos Verstappen de eski bir Formula 1 pilotuydu.

TARİHİ YARIŞ ÖNCESİ ŞOKE EDEN GELİŞME

Lewis Hamilton ve Max Verstappen'in şampiyonluk için piste çıkacağı Formula 1 Abu Dabi Grand Prix'si öncesi Haas Takımı'na Nikita Mazepin'den kötü haber geldi.
Formula 1'de Bugün Abu Dabi'de gerçekleşecek sezonun son yarışı öncesi Haas Takımı'na kötü Haber geldi.

Takımın 1. pilotu Nikita Mazepin, koronavirüse yakalandığı için bugünkü tarihi yarışta yer alamayacak.

Takımdan yapılan duyuruda Mazepin'in hiçbir semptom göstermediği ve fiziksel olarak iyi durumda olduğu belirtilirken, yetkililerin yönergelerine bağlı kalarak karantinada kalacağı ifade edildi.

Haas’tan yapılan açıklamaya göre, FIA'nın 2021 Formula 1 yönetmeliği gereğince Mazepin yerine başka bir pilot yarışmayacak ve takım piste sadece Mick Schumacher’in aracıyla çıkacak.

Formula 1'de tarihi gün! Şampiyon belli oluyor ile ilgili etiketler Formula 1 şampiyon abu dabi lewis hamilton max vertappen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.