Formula 1 Verstappen mi Hamilton mu şampiyon oldu? F1 takımlar şampiyonu Mercedes mi Red Bull mu?

Formula 1’de 2021 sezonunun şampiyonu belli oluyor. Abu Dhabi Grand Prix’inde kim şampiyon oldu? Max Verstappen mi yoksa Lewis Hamilton mu? F1 takımlarda Mercedes mi Red Bull mu şampiyon? İşte F1 detayları…

Formula 1’de sezonun son yarışında Max Verstappen ile Lewis Hamilton arasında şampiyonluk mücadelesi yaşanıyor. Son yarışa puan puana (369,5) gelen Max Verstappen ile Lewis Hamilton, Abu Dhabi Grand Prix'sinde dünya şampiyonu olmak için mücadele ediyor.

Max Verstappen şampiyon oldu.

1- Max Verstappen
2- Lewis Hamilton

53. Tur: Güvenlik aracı piste girdi, Verstappen ve Perez yumuşak lastikleri taktı ve fark azaldı.

48. Tur: Lewis Hamilton, Ocon'a tur bindirdi ve trafikten önünde sadece Alonso kaldı. Hamilton ile Verstappen arasındaki fark 12.1 saniye oldu.

42. Tur: Taze lastiklerle yoluna devam eden Verstappen, farkı 14.7 saniyeye indirdi.

38. Tur: Max Verstappen sanal güvenlik aracının girmesiyle pit stop yaptı. Hamilton ile Verstappen arasındaki fark 16 saniye oldu.

32. Tur: Lider Hamilton ile Verstappen arasındaki fark yeniden 5 saniyenin üstüne çıktı.

28. Tur: Kariyerinin son yarışına çıkan Kimi Raioken, yarış dışı kaldı.

22. Tur: Lewis Hamilton, Sergio Perez ile girdiği liderlik mücadelesinde zaman kaybetti. Max Verstappen farkı bu sayede 9 saniyeden 2 saniyeye indirdi.

15. Tur: Max Verstappen ve Lewis Hamilton, ilk pit stoplarını yaptı ve sert hamurlara geçtiler.

10. Tur: Yarışa yumuşak lastiklerle başlayan Max Verstappen, takımına "Arka lastiklerde sıkıntı başladı!" dedi.

1. Tur: Şampiyonun belli olacağı Abu Dabi yarışında start verildi. Startta Hamilton, Verstappen'i geçerek ilk sırayı aldı. Liderliği geri almak için 7. virajda atak yapan Verstappen, virajı içten almak istediği sırada Hamilton ile temas yaşadı. Lewis Hamilton sonrasında pist dışından dönerek lider olarak yoluna devam etti. Bu durum için bir inceleme kararı çıkmadı.

Formula 1 Verstappen mi Hamilton mu şampiyon oldu? F1 takımlar şampiyonu Mercedes mi Red Bull mu?

Pilotlar

Max Verstappen: 369,5 puan
Lewis Hamilton: 369,5 puan

Takımlar

Mercedes: 587,5 puan
Red Bull: 559,5 puan

 

Formula 1 Verstappen mi Hamilton mu şampiyon oldu? F1 takımlar şampiyonu Mercedes mi Red Bull mu? ile ilgili etiketler Formula 1 Mercedes verstappen hamilton red bull
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.