Formula 1 Türkiye Grand Prix'inde zafer Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas'ın oldu

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. yarışı olan Türkiye Grand Prix'inde zafer Bottas'ın oldu. Yarışa pole pozisyonda başlayan Mercedes’in Finlandiyalı pilotu yarış işinde yerini kaybetti. 46. turda Ferrari'den Leclerc'i geçen Bottas, sezonun ilk yarış galibiyetine İstanbul'da ulaştı. Böylece Mercedes iki yıl üst üste İstanbul'da kazanmış oldu. Bottas'ın kariyerindeki 10. yarış zaferi..

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sini Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas kazandı. Intercity İstanbul Park Pisti'nde 58 tur üzerinden yapılan yarışta Bottas, damalı bayrağı ilk sırada görerek bu sezon ilk galibiyetini elde etti.

Red Bull takımı pilotlarından Hollandalı Max Verstappen'in ikinci olduğu yarışta, Meksikalı Sergio Perez üçüncü sırayı aldı.

Verstappen, bu sezon 12. kez podyuma çıkma başarısını gösterdi. Bottas 9, Perez ise 3. kez podyum sevinci yaşadı.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'inde zafer Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas'ın oldu

HAMİLTON 5. SIRADA TAMAMLADI

Starttan önce İstiklal Marşı okundu ve daha sonra formasyon turuna geçildi. Yarışın ilk turunda ilk 3 değişmedi. Yarışa pole pozisyonda başlayan Mercedes’in Finlandiyalı pilotu Valtteri Bottas ilk turda yerini korudu. İkinci sıradaki Red Bull Racing’ten Max Verstappen ile üçüncü sıradan start alan Ferrari’den Charles Leclerc de aynı sırada kaldı.

Sıralama turlarında rekor kırarak ilk sırayı alan fakat güç ünitesinde içten yanmalı motoru değiştirdiği için 10 sıra geriden başlama cezası alan ve 11. sırada start alan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise ilk tur sonunda 9. sıraya yükseldi.

Hamilton, İstanbul Park’taki mücadeleyi 5. sırada tamamladı. Güç ünitesini değiştiren ve yarışa 19. sırada başlayan Ferrari pilotu Carlos Sainz ise 11 sıra yükselerek yarışı 8. sırada bitirdi.

BOTTAS'IN İLK ZAFERİ

Valtteri Bottas, bu sezonki ilk zaferini elde ederken, damalı bayrağı ikinci sırada gören Max Verstappen de pilotlar sıralamasında, Lewis Hamilton'ı geride bırakarak puanını 262.5 yaptı ve liderliğe yükseldi. İkinci sıradaki Lewis Hamilton'ın ise 256.5 puanı bulunuyor. Takımlar sıralamasında ise Mercedes zirvedeki yerini korudu. Bottas'ın yarışı ilk sırada, Hamilton'ın da 5. sırada tamamlamasıyla birlikte Mercedes puanını 433.5'e yükseltirken, Red Bull Racing 397.5 puanla ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sıradaki McLaren 240, dördüncü sıradaki Ferrari ise 232.5 puana ulaştı.

FERNANDO ALONSO SPİN ATTI 

İstanbul’daki yağışlı hava pilotlara zor anlar yaşattı. Yarış startının ardından ilk viraj sırasında Alpine’nin deneyimli pilotu Fernando Alonso spin attı. Yarışa 5. sırada başlayan Alonso 12 sıra geriledi ve 17. sıraya düştü.

Sıralama turlarında 15. olan McLaren pilotu Daniel Ricciardo, aracının güç ünitesindeki değişiklik nedeniyle son sıradan yarışa başladı. Daha önce güç ünitesinde değişikliğe giden Ferrari’den Carlos Sainz ise 19. sıradan start aldı.


Formula 1 Türkiye Grand Prix'inde zafer Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas'ın oldu - Resim : 2

Formula 1 Türkiye Grand Prix'inde zafer Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas'ın oldu ile ilgili etiketler Formula 1 Mercedes Formula 1 Türkiye Grand Prix lewis hamilton Valtteri Bottas
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.