Forest Whitaker, 75. Cannes Film Festivali'nde 'Onur Ödülü' alacak

60 yaşındaki Amerikalı oyuncu ve yönetmen Forest Whitaker, 75. Cannes Film Festivali’nde Onur Ödülü’ne layık görüldü. Cannes Film Festivali, 17-28 Mayıs’ta düzenlenecek.

Oscar ödüllü oyuncu Forest Whitaker, 2002 yılından itibaren belli aralıklarla verilen ödülü alan 14. isim olacak. Whitaker yaptığı açıklamada, festivalin 75. yılında böylesine önemli bir ödülle ödüllendirilmekten büyük onur duyduğunu ifade etti.

Ödüle daha önce layık görülen beş ABD’li oyuncu ve yönetmen ise Jodie Foster, Jeffrey Katzenberg, Clint Eastwood, Jane Fonda ve Woody Allen.

Cannes Film Festivali Başkanı Pierre Lescure ödülle ilgili şunları söyledi: ‘Festivalin geleneğinde, sinema sanatını ileri taşımış insanları onurlandırmak ilk sırada geliyor. Whitaker da bu kişilerden biri.’

Forest Whitaker, 75. Cannes Film Festivali'nde 'Onur Ödülü' alacak

Whitaker, Clint Eastwood’un 1988 yapımı “Bird” filmindeki rolüyle, Cannes Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazanmıştı.

Whitaker’ın yapımcılığını yaptığı yeni filmi “For the Sake of Peace” de festival kapsamında gösterilecek.

“The Last King of Scotland” fimiyle 2006’da Oscar kazanan Whitaker’ın oyuncu olarak rol aldığı filmler arasında The Crying Game, Smoke, Panic Room, Phone Booth, The Last King of Scotland, Street Kings, Good Morning Vietnam, Southpaw, Rogue One: A Star Wars Story, Black Panther, Platoon, The Butler ve Respect bulunuyor.

 

Forest Whitaker, 75. Cannes Film Festivali'nde 'Onur Ödülü' alacak ile ilgili etiketler Cannes Film Festivali Forest Whitaker onur odülü
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.