Zaferin arkasındaki 'Sihirli Kurşun'

Dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinden Forbes, son sayısında Türkiye'nin İHA/SİHA teknolojisinden övgüyle bahsetti. Bayraktar TB2'nin muadillerine göre çok daha iyi konumda olduğunu belirten dergi; Suriye, Libya ve son olarak da Karabağ'da büyük fark yarattığını belirtti.

Dünya kamuoyunda büyük bir tanınırlığa sahip olan ABD merkezli Forbes dergisi, Türkiye'nin İHA/SİHA teknolojisinden övgüyle bahsetti. 

Dergi son sayısında, Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferi sonrası Türkiye'nin İHA/SİHA üretimindeki başarısını bir kez daha gündemine taşıdı.

''OPERASYONLARDA FARK YARATTI''

“Azerbaycan'ın Ermenistan'a Karşı Zaferinin Arkasındaki ‘Sihirli Kurşun' Dronlar” başlıklı David Hambling imzalı yazıda başta Bayraktar TB2 olmak üzere Türk İHA/SİHA'larının Suriye ve Libya'nın ardından Karabağ'da da farkını ortaya koyduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

''Azerbaycan'ın kullandığı insansız hava araçları, Ermeni hava savunmasını ve yer varlıklarını ortadan kaldırabildikleri sürece gerçekten de 'sihirli bir mermiydi'. Azerbaycan, çatışmada birkaç farklı insansız hava aracı kullandı. En ölümcül olanlar arasında Türkiye tarafından tedarik edilen Bayraktar TB-2 dronları oldu. Bir ABD MQ-9 Reaper ağırlığının yalnızca sekizde biri ağırlığında ve saatte sadece 80 mil hızla hareket etmesine rağmen, TB2 dört MAM (Akıllı Mikro Mühimmat) lazer güdümlü füze taşıyor ve savaşta oldukça etkili olduğunu kanıtladı.''

''RUS YAPIMI ARAÇLARI İMHA ETTİ''

Dergide “Azerbaycan, TB2'lerden füzelerin vurduğu anlaşılan araçların birçok derleme videosunu yayınladı. Benzer bir durum Haziran ayında Suriye'de de meydana geldi ve burada yine Türk Bayraktar TB2'ler Rus yapımı düzinelerce uçaksavar aracı imha etti” sözlerine de yer verilirken, kazanılan başarıların ardından birçok ülkenin benzer bir strateji izleyeceği ve İHA/SİHA satın almaya yöneleceği öngörüldü.

 Zaferin arkasındaki 'Sihirli Kurşun'

Zaferin arkasındaki 'Sihirli Kurşun' ile ilgili etiketler SİHA Forbes ABD Türkiye Libya Suriye İHA bayraktar tb2 karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.