Floyd'un ölüm sebebe açıklandı

ABD'li siyahi George Floyd'un muhtemelen ölüm sebebi açıklandı. Otopsi raporunda Floyd'un boğularak ölmediği, altta yatan sağlık sorunları ve polis tarafından sıkıştırılmasının ölümüne sebebiyet vermiş olabileceği ifade edildi. Öte yandan ABD'liler rapora, "Floyd bunlar yaşanmasaydı hala hayatta olabilirdi, bu kurbanı suçlamaktır" sözleriyle tepki gösterdi.

ABD Minneapolis Yönetimi, öldürülen siyahi George Floyd'un "muhtemel ölüm sebebine" dair bir rapor yayımladı.

Rapora göre Floyd boğulduğu için değil, altta yatan sağlık sorunları yüzünden hayatını kaybetti. "Otopside travmatik asfeksi veya boğulmaya dair fiziksel bir bulgu bulunamadı" denilen raporda, "Floyd'un koroner arter ve hipertansif kalp hastalığı gibi altta yatan sağlık sorunları vardı. Floyd'un polis tarafından sıkıştırılması, altta yatan rahatsızlıkları ve kanında bulunabilecek herhangi bir maddenin birleşiminin ölümüne neden olması mümkündür" ifadelerini kullanıldı.

Polisin dizi yaklaşık 9 dakika Floyd'un boynundaydı


Rapora göre, sanık Derek Chauvin'in dizi, Floyd'un boynunda 8 dakika 46 saniye durdu. Bunun 2 dakika 53 saniye kadarında Floyd tepkisizdi.

Otopsiye büyük tepki


Otopsi raporunu gören ABD'liler bunun "kurbanı suçlamak" olduğunu ve polis Chauvin dizini Floyd'un boynuna koymamış olsaydı Floyd'un hayatta olacağının altınızı çiziyor. Otopsiye bu anlamda sosyal medyada tepki gösterildi.

Floyd'un ölüm sebebe açıklandı ile ilgili etiketler ABD floyd
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.