Floyd'un raporunda dikkat çeken detay

ABD genelinde protestolara neden olan, polis tarafından öldürülen George Floyd için yaptırılan bağımsız otopsi raporu açıklandı. Raporda "Boyun ve sırta uygulanan baskı boğulmaya neden oldu. Bu durum beyne kan akışının azalmasını sağladı. Cinayeti ortaya çıkardı” denildi. Öte yandan Hennepin Cezaevi’ne nakledilen polis memuru Derek Chauvin'in, bugün hakim karşısına çıkacağı açıklandı.

Floyd'un aile Avukatı Ben Crump otopsi raporuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bay Floyd'un karotis arterinin sağına uygulanan sürekli baskı, beyne kan akışını durdurdu. Sırtındaki ağırlık nefes alma yeteneğini engelledi. Bağımsız uzmanlar; Floyd’un ağırlığın, kelepçelerin ve konumlandırmanın ölüme neden olduğunu doğruladı. Bu durum Bay Floyd'un diyaframının işlevini yerine getirme yeteneğini bozdu" ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ DERECE CİNAYETLE SUÇLANMALI  

Avukat Crump, polis Derek Chauvin’in, Floyd’un boynuna en az 8 dakika baskı uyguladığını söyledi. Crump, maksimum güvenlikli cezaevine transfer edilen polis memurunun eyleminde kasıt olduğunu iddia etti. Bu nedenle birinci derece cinayetle suçlanmasını talep etti.

RAPORLAR ÇELİŞKİLİ 

Floyd’un ailesi tarafından talep edilen otopsiden çıkan sonuç, Hennepin County Savcılık Bürosu'nun Derek Chauvin'e karşı suç duyurusunda açıklanan ön otopsi raporuyla çelişti. Ön otopsi raporunda, "Travmatik boğulma veya boğulma teşhisini destekleyen hiçbir fiziksel bulgu yoktur. Koroner arter hastalığı ve hipertansif kalp hastalığı gibi altta yatan sağlık koşulları Floyd’un ölümüne katkıda bulunmuştu” ifadeleri yer alıyordu.

Floyd'un raporunda dikkat çeken detay ile ilgili etiketler ABD otopsi George Floyd
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.