Flaş! 2010 KPSS'ye kısmi iptal! 150 bin memura ne olacak?

Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle daha önce "Eğitim Bilimleri" bölümü iptal edilen 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmını iptal etti.

808 bin kişinin girdiği 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) Genel Yetenek, Genel Kültür sınavlarının iptali isteminde karar açıklandı.

Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle daha önce "Eğitim Bilimleri" bölümü iptal edilen 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmını iptal etti.

* 150 bin memura ne olacak?

Sınavların iptali ile görevde olan memurların durumunun ne olacağı gündeme geldi. Mahkemenin bu sınav sonucuna göre atanan 150 bin memurla ilgili kararı kurumlara bırakması bekleniyor.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerine giren 800 bin adaydan sınav sonucuna göre devlet kadrolarına atanan ancak kopya çekmeyenler için farklı bir çözüm geliştirilecek.

Kurumların 2010 KPSS sonucu ile atanan çalışanlarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi isteyeceği belirtildi.

Savcılığın bu kişilerin şüpheli olup olmadığı ve sınavlarının şaibeli olup olmadığına yönelik bilgileri bu kurumlara ileteceği, kurumların da verilen bilgilere göre bu kişilerin memuriyetlerinin düşürülüp düşürülmeyeceği hakkında karar vereceği ifade edildi.

Flaş! 2010 KPSS'ye kısmi iptal! 150 bin memura ne olacak? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.