'ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi için diplomatlar özel olarak dizayn edildi!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Kazakistan'da yaşanan son gelişmeler ile Türk Baharı planı iddiaları, Kazakistan'ın yardım çağrısı sonrası Rusya'dan skandal istekler, Gelecek Partili Selçuk Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu'na ilişkin iddianame hazırlandığı iddiası, ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in Türkiye'ye gelmesi ve vaka sayılarını yükselişe geçiren omicron varyantı masaya yatırıldı.

"KAZAKİSTAN'DA SERT, ACIMASIZ GRUPLAR VAR. BUNLARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ LAZIM"

Metehan Demir, "Sokakta çatışmalar var ancak önceki günlerle kıyaslandığında oldukça azaldı. Rusya dün itibariyle devreye girdi. Tokayev'in açıklamaları çok kritik bir noktaya geldi. Söyleyeceği her şey çok önemli. Kazakistan'a Türkiye'den ciddi yatırımlar var. 2022-2023 için Türkiye'den Kazakistan'a rekor yatırım geleceği söyleniyor.  Mevcut yatırım 2 katına çıkacak. Kazakistan'ın bu durumlarla karşılaşmasının birçok sebebi var. Bir kısmı enerji kaynakları ve  Nazarbayev ile ilgili tartışmalar. Kazakistan Çin ile korkunç 2 anlaşma yaptı. Bu Rusya'da dişlerin gıcırdamasına neden oldu. Kazakistan'ın çeşitli noktalarda yönetilmesinde ciddi sıkıntılar vardı. Kazakistan'da sert, acımasız gruplar var, bunların önüne geçilmesi lazım. Ruslar geldiği için olaylar sakinleşir ama Ruslar önünüze bu listeleri de koyarlar.

"TÜRK BAHARI ÇALIŞMALARININ ÇEŞİTLİ VERSİYONLARI HEP DENENİYOR"

Türkiye'ye yıllardır bu bahar çalışmaları yapılıyor. Çeşitli versiyonları hep deneniyor ve her konuda uğraşılıyor. Kazakistan meselesi Türkiye'den bağımsızdır. Kazakistan'da olaylar yatışabilir ama bir süre sonra Rusya - ABD ilişkilerinde yeni bir çekişme konusu gündeme gelebilir.

"TÜRK - AMERİKAN İLİŞKİLERİ 2022'DE YAŞAYACAĞI SÜREÇ AÇISINDAN NORMAL BİR KARİYER DİPLOMATININ KALDIRAMAYACAĞI KADAR AĞIR BİR DÖNEM GEÇECEK"

Türk - Amerikan ilişkileri 2022'de yaşayacağı süreç açısından normal bir kariyer diplomatının kaldıramayacağı kadar ağır bir döneme girecek. Flake insiyatifle yetkilendirdiği haberi Ankara'da var. Öyle sıkıntılı dönemler olacak ki, diplomatın o anda bir şey söylemesi gerektiğinde merkeze sorması gerekecek. Flake kafasına göre çıkışlar yapan biri. Gelir gelmez güven mektubunu Cumhurbaşkanı'na sunacak mı?  Flake ile ilgili Ankara ekseninde çok enteresan günler yaşanacak gibi geliyor. Flake'in ekibi kuruldu, kendisi çatıya gelip oturuyor. Diplomatlar özel olarak dizayn edildi. Bu önümüzdeki günlerde Flake'in algılarının oynanmasında kilit rol oynayacak. Bence sürekli bir Amerikalı yetkilinin ziyareti havasında bir görev dönemi geçecek." ifadelerini kullandı.

'Metehan Demir ile Gündem'in tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi için diplomatlar özel olarak dizayn edildi!' ile ilgili etiketler Metehan Demir ABD Kazakistan metehan demir ile gündem Jeff Flake

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.