Fiyatını önce artırıp sonra indiriyorlardı! Bakanlık düğmeye bastı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla uygulanan fahiş fiyat denetimleri hızla devam ediyor. Market ve toptancı hallerindeki fiyat artışlarını radara alan hükümet, şimdi de internet satışlarında düzenleme getirmeye hazırlanıyor. Ticaret Bakanlığı internetten yapılan satışlarda aldatmacalı reklam ve indirimlerin önüne geçileceğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, internet satışlarındaKİ 'büyük indirim' aldatmacası için düğmeye bastı. 

Bakanlık yeni bir taslak hazırladı. Hazırlanan taslağa göre özellikle reklamlar yakından takip edilecek. Söz konusu taslakta fiyatlarda uygulanan aldatmacalı indirimlerle mücadele de hedefleniyor.

FİYATINI ARTIRIP, ARDINDAN BÜYÜK İNDİRİM VAR GİBİ REKLAM YAPIYORLAR

Zaman zaman e-ticarette indirim görüntüsü vermek için önce fiyatın artırılıp ardından büyük bir indirim varmış gibi reklam yapıldığı biliniyor.

Üzerinde açlışılan düzenlemeler ticari reklam ve haksız ticari uygulamalar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin olacak.

İşte hazırlanan taslağın detayları...

-Ürünün fiyatı indirimden önceki 30 gündeki, en düşük fiyatla kıyaslanacak. Mevcut durumda indirim oranı hesaplanırken ürünün bir önceki fiyatına bakılıyor.

-Fiyat sunulurken tüketiciye ayrıntılı bilgi verilecek.

-Kredinin türü, vadesi, faiz oranı, tüketiciye toplam maliyeti gibi ayrıntılı bilgiler verilecek.

-Reklam veya sponsorlukta ürün sıralamasında reklam olduğu belirtilecek.

-Tüketici değerlendirmesi, olumlu ya da olumsuz ayrımı olmadan ve en az 1 yıl süreyle yayınlanacak.

-Satışı artırmak için onay içeren değerlendirme yapılması için anlaşma yapılamayacak.

Fiyatını önce artırıp sonra indiriyorlardı! Bakanlık düğmeye bastı... ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı İndirim İnternet alışveriş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.