Fitre ne zaman verilir? Fitre ne kadar oldu 2020?

Fitre ne zaman verilir? Mübarek Ramazan ayına az bir zaman kala fitre vermek isteyen vatandaşlar fitrenin ne zaman verileceğini merakla arama motorlarından araştırmaya başladı. Her yıl belirli zamanlarda ihtiyaç sahipleri ile buluşturulan fitre ne kadar olduğuda merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Fitre ne zaman verilir? Fitre ne kadar oldu 2020? Detaylar haberimizde...

Fitre ne zaman verilir? Fitre, Ramazan'da oruç ibadetini yerine getirip bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna gelen müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır. Bu yıl fitrenin ne zaman verileceği Ramazan aynına az bir zaman kalması ile birlikte merakla arama motorlarından araştırılmaya başlandı. Bu yılki fitrenin ne kadar olacağını sizler için araştırdık. Peki, Fitre ne zaman verilir? Fitre ne kadar oldu 2020? Detaylar haberimizde...

2020 fitre miktarı ne kadar, fıtır sadakası ne zaman verilir?

FİTRE NE ZAMAN VERİLİR?

Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan Bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Hatta bu daha faziletlidir. Bununla birlikte, bayram günü veya daha sonra da verilebilir. Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir.

2020 YILINDA FİTRE NE KADAR?

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca bu yılki fitre miktarı 27 lira olarak belirlendi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, yapılan değerlendirmeler neticesinde fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından verildiği hatırlatıldı.

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.