Fitch'ten Türkiye'deki 3 büyükşehir belediyesine ekonomik kriz uyarısı geldi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İstanbul, İzmir ve Antalya büyükşehir belediyelerine uyarıda bulundu. Döviz kurundaki oynaklığın, borcunun büyük kısmı hedge edilmemiş büyükşehir belediyelerinin sürdürebilir borçlarını olumsuz yönde etkileyebileceğini bildirdi.

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, negatif operasyonel ortamın, özellikle de devam eden yüksek döviz oynaklığının, önemli ölçüde hedge edilmemiş borç pozisyonlarına sahip Türkiye’deki büyükşehir belediyelerinin borç sürdürülebilirliği üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti.

Bloomberg HT'nin haberine göre; yayımladığı raporda büyükşehir belediyelerinin operasyonel dengelerinin sağlam kalmasını beklediklerini ifade eden Fitch, en çok etkilenecek belediyelerin toplam ortalama borç stoklarının yüzde 77’si dövizden oluşan ve hedge edilmemiş olan İstanbul, İzmir ve Antalya olduğunu duyurdu.

Fitch'ten Türkiye'deki 3 büyükşehir belediyesine ekonomik kriz uyarısı geldi ile ilgili etiketler Fitch İstanbul İzmir Antalya büyükşehir belediyesi döviz kuru
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.