Fırtına Antalya'yı vurdu! Mahsur kalan kadınlar kepçeyle kurtarıldı

Antalya’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve şiddetli fırtına sabah saatlerinden itibaren vatandaşlara zor anlar yaşattı. Şehre 130 kilogram yağış düştü, lodosun da hızı 130 kilometreye çıktı. Konyaaltında yan yol sular altında kalarak çöktü. Yükselen su nedeniyle geldikleri market önünde mahsur kalan 3 kadın kepçeyle kurtarıldı.

Antalya'da dün geceden bu yana etkisini devam ettiren şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kentin özellikle Konyaaltı ilçesinin sahil bandına yakın noktalarında bir çok yol su altında kaldı.

Fırtına Antalya'yı vurdu! Mahsur kalan kadınlar kepçeyle kurtarıldı

MAHSUR KALAN 3 KADIN KEPÇEYLE KURTARILDI

Atatürk Bulvarı üzerindeki bir markete gelen 3 kadın ise yükselen sular nedeniyle mahsur kaldı. Şiddetli rüzgar nedeniyle şemsiyesi de kırılan kadınların yardımına bir iş makinesi yetişti. İş makinesinin kepçe bölümüne binen 3 kadın güvenli noktaya alındı. O anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Fırtına Antalya'yı vurdu! Mahsur kalan kadınlar kepçeyle kurtarıldı - Resim : 2

KONYAALTI'NDA YOL ÇÖKTÜ

Konyaaltı ilçesinde Bahtılı-Çakırlar kara yolu üzerinde yapımı devam eden köprünün hemen yanına geçici olarak yapılan ve ulaşımı sağlayan yan yol sel sularının altında kaldı. Sel sularına daha fazla dayanamayan yol çöktü. Yolun altında bulunan ve tonlarca ağırlığındaki büzler ise sel suları ile birlikte sürüklendi.


"130 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ, LODOS 130 KM HIZA ULAŞTI"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Alanda incelemelerde bulunduktan sonra bir açıklama yapan Böcek, “Özellikle Döşemealtı ilçemiz olmak üzere 130 kilogram yağış düştü. Bunun yanında lodosun da hızı 130 kilometreye çıktı. Daha önce burada bulunan köprü 9 köye hizmet eden bir köprüydü. Köprüde sıkıntılar vardı. Hepimiz biliyorduk. Bu anlamda 90 günde yeni köprü yapıldı. 2 gün önce yeni köprümüzü hizmete açtık. Bugün de tali yol olarak yaptığımız köprü gitti” diye konuştu.

Fırtına Antalya'yı vurdu! Mahsur kalan kadınlar kepçeyle kurtarıldı - Resim : 3

154 İHBAR GELDİ

Başkan Böcek, “Şuanda çağrı merkezimize 154 ihbar geldi. Genelde ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi ihbarlar geldi. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın emrinde. Vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını istiyoruz. Mecbur olmadıkça trafiğe çıkmamalarını rica ediyoruz. Tedbirlerimizi aldık. En azından can kaybı yok. Bu köprü bedeli 26 milyon 531 bin TL. Şükürler olsun ki yağış öncesinde açtık” açıklamasına yer verdi. dedi.

İHA

Fırtına Antalya'yı vurdu! Mahsur kalan kadınlar kepçeyle kurtarıldı ile ilgili etiketler Antalya Fırtına Muhittin Böcek kurtarma lodos
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.