Fırında Kestane Nasıl Pişirilir? Kestane kaç derecede pişer? Evde kestane pişirmenin enfes yolu...

Fırında Kestane Nasıl Pişirilir? Kestane, kışın en çok tüketilen meyvelerinden birisidir. Sıcacık kese kağıdında çıtır çıtır hazırlanan kestane evde de en lezzetli şekilde pişirilebilir. Oldukça faydalı bir besin olan kestanenin faydaları saymakla bitmez. Öte yandan fırında kestane pişirmenin püf noktaları vardır. Fırında kestane pişirirken derece kaç olmalıdır? İşte en pratik kestane pişirme yöntemi...

Fırında Kestane Nasıl Pişirilir?  Kar yağışının arttığı ülkemizde evde pişirip tüketebileceğimiz kestane hem çok faydalı hem de lezzetli besinlerden biridir. Kestane pişirmenin birçok yöntemi vardır. Fırında, tavada yapılabilen kestane için gerekli olan şey ise kestane, tuz ve şekerdir.

FIRINDA KESTANE NASIL YAPILIR?

Kestanenin fırında pişirme tekniği en iyi şekilde pişmesini ve lezzetini korumasını sağlar. Sıcacık ve yumuşacık pişen kestane fırında bütün lezzetini iyice salar. Fırında kestane yapımı oldukça pratiktir ve bu nedenle isteyen herkes kendi evinde en güzel kestaneleri pişirebilir. Kestanenin fırın dışında tavada ve közde pişirme yöntemleri de vardır.

Gerekli Malzemeler

1 kilo kestane

1 kaşık tuz

1 kaşık şeker

En Güzel Fırında Kestane Yapımı

1- Kestanelerin ortasına tek tek "+" şeklinde çizik atın. Üzeri çizilen kestanelerin içi fırında çok daha iyi pişer.

2- Çizik attığınız kestaneleri su dolu bir kaba dökün ve içine tuz ve şeker ekleyin.

3- Kestaneleri yarım saat kadar su dolu kapta bekletin. Bu sayede kestanelerin içi şişerek daha yumuşak bir hale gelir.

4- Fırınınızı açın ve derecesini 200 dereceye getirin.

5- Sudan çıkardığınız kestaneleri fırın tepsisine yan yana dizin. Kestanelerin iyi pişmesi için üst üste binmemesi gerekiyor.

6- Kestaneleri 200 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin.

7- Fırından aldığınız kestaneleri sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

Fırında Kestanenin Püf Noktaları

1- Kestanenin iyi pişmesi için taze olması gerekir. Aldığınız kestanelerin tazeliğine dikkat edin.

2- Kestaneleri fırına vermeden önce suda bekletirseniz şişmelerini ve daha iyi pişmelerini sağlarsınız. Ayrıca suda bekleyen kestanelerin kabukları piştikten sonra çok daha kolay soyulur.

Fırında Kestane Tarifi: Kestane Fırında Nasıl Yapılır? Fırında Nasıl Kaç Derecede Pişer? En Güzel Kestane Yapımı

3- Kestaneleri fırına verirken kullandığınız fırın kabının veya fırın tepsisinin altına yağlı kağıt sererseniz, kestanelerin fırın tepsisine yapışmasını ve tepsi üzerinde iz bırakmasını engellersiniz.

4- Dilerseniz suda beklettiğiniz kestaneleri bir fırın poşetinin içine koyarak da pişirebilirsiniz. Bu yöntem için kestaneleri suda beklettikten sonra fırın poşetine koyun ve poşetin ağzını sıkıca başlayın. Daha sonra ağzını bağladığınız poşetin bir kürdan veya çatal yardımıyla birkaç yerinden delerek hava almasını sağlayın. 200 derece fırında 30 - 35 dakika pişirerek tüketebilirsiniz. Bu pişirme yöntemi kestanelerin kurumasını engeller.

5- Kestanelerin üzerini çizerken attığınız kesiklerin çok derin olmamasına veya çok küçük olmamasına dikkat edin. Eğer kestaneleri bıçak kullanarak kesme işlemi sizin için zorsa bu işlem için özel olarak kullanılan kesme aparatlarını kullanabilirsiniz.

Fırında Kestane Nasıl Pişirilir? Kestane kaç derecede pişer? Evde kestane pişirmenin enfes yolu... ile ilgili etiketler sağlık Fırın kestane
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.