Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir? Fırat Yılmaz Çakıroğlu neden öldü?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir, Fırat Yılmaz Çakıroğlu neden öldü oldu sorusu sosyal medyada sorulmaya başlandı. Ölüm yıldönümünde Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu unutulmadı. Peki, Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir, Fırat Yılmaz Çakıroğlu neden öldü haberimizde.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir, Fırat Yılmaz Çakıroğlu neden öldü sizler için araştırdık. Ölüm yıldönümünde sevenleri ve ailesi tarafından unutulmayan Fırat Yılmaz Çakıroğlu sosyal medyada gündem öldü. Twitter’da TT olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir, Fırat Yılmaz Çakıroğlu neden öldü detayları ile haberimizde.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu 1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu'nun tek çocuğuydu. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirmiştir. CHP'li bir ailede yetişen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4.sınıfta okumaktaydı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir? Fırat Yılmaz Çakıroğlu neden öldü?

Aynı fakültede formasyon dersleri de aldığı bilinmektedir. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümü üzerine Tarsus'ta adına spor merkezi açılmıştır. Aynı zamanda adı Nazilli'de bir parka verilmiş, Elvankent'te de adına bir hatıra ormanı oluşturulmuştur. Daha sonradan İzmir'in Menderes ilçesinde bir spor tesisine ve Aliağa ilçesinde yapılan bir parka, Manisa'da bir kavşağa da adı verilmiştir.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu neden öldü?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sonrası Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli öğrencinin bıçaklanarak öldürülmüştür. Olay sonrası Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Nurullah Semo tutuklanarak 880 gün süren yargılanma döneminden sonra terör örgütü üyeliğinden 15 yıl, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir? Fırat Yılmaz Çakıroğlu neden öldü? ile ilgili etiketler fırat yılmaz çakıroğlu kimdir kaç yaşında neden oldu cinayeti
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.