Fırat Tanış'tan CHP'li belediyeye 'ölçüsüzlük' tepkisi

CHP'li Kadıköy Belediyesi zabıtaları sokakta müzik yapan bir kişiye sert müdahalede bulundu. Muhalif kimliği ile öne çıkan oyuncu Fırat Tanış da sosyal medya hesabından belediyeye tepki gösterdi. Belediyeden yapılan açıklamada ise "Ekiplerimiz tarafından sanatçı, amfi ile müzik yapmaması için uyarılmış, ikaza uymaması nedeniyle müdahale edilmiştir." denildi.

Kadıköy'de sokakta amfi ile müzik yapan Siwar Temirak isimli kişiye zabıta ekipleri tarafından müdahale edildi.

Yapılan sert müdahale çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansırken, Temirak o görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşarak  "Bu akşam üzeri Kadıköy 'de sokak müziği yaptığım için, zabıtalar tarafından anfim ve sazıma el konuldu. Bütün çabalarıma rağmen geri alamadım . Daha sonra polisin gelmesiyle beraber karakola götürüldüm . Sazım ve anfim hala ellerinde." dedi.

FIRAT TANIŞ'TAN TEPKİ: TAŞ MI YESİNLER?

O paylaşımı alıntılayan oyuncu Fırat Tanış, "Taş mı yesin müzisyenler ? Ne yapsınlar ?" diyerek CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne tepki gösterdi.

BELEDİYEDEN YANIT GELDİ

Tanış'a yanıt veren Kadıköy Belediyesi, kamuya açık alanlarda amfi kullanılmasına müsade edilmediğini belirterek, "Sokak sakinleri ve esnafı düşünerek, kamuya açık alanlarda amfi kullanımına müsade edemiyoruz. Ekiplerimiz tarafından sanatçı, amfi ile müzik yapmaması için uyarılmış, ikaza uymaması nedeniyle müdahale edilmiştir. Durumun müzik türüyle bir ilgisi söz konusu olamaz, bilginize." açıklamasında bulundu.

'MUAMELEYLE İLGİLİ BİR SIKINTI VAR"

Tanış ise tepkisini sürdürerek şunları söyledi:

"Müzik türüyle değil, muameleyle ilgili bir sıkıntı var sanırım. çırpınan bir müzisyen, zabıtanın tutup havaya kaldırdığı sazı, neredeyse arbede... Muamelenin görünen ölçüsüzlüğünün türle ilgili bir sıkıntı olabileceğini düşündürmesi normal değil mi ?"

Fırat Tanış'tan CHP'li belediyeye 'ölçüsüzlük' tepkisi ile ilgili etiketler CHP Kadıköy Zabıta video Belediye fırat tanış tepki

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.