Fırat Kalkanı bölgesine balistik füzeyi kim attı?

Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab ilçelerinde iki ayrı noktaya düzenlenen balistik füze saldırısında 3 sivil öldü, 28 sivil yaralandı. Güvenlik Politikaları Uzmanı ve SuperHaber programcısı Mete Yarar, katıldığı canlı yayında Fırat Kalkanı bölgesine düzenlenen saldırıyı değerlendirdi. Yarar, "Bu saldırıyı yapacak teknik donanıma sahip olan bir tek ülke var bu bölgede. Bu saldırıyı kesinlikle Rusya düzenlemiştir." dedi.

Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesi, akşam saatlerinde balistik füzelerle hedef alındı.

Saldırıların olduğu bölgelerde, ilkel yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi.

3 ÖLÜ, 28 YARALI!

Saldırılarda 3 sivil hayatını kaybetti, 28 sivil yaralandı. Balistik füzelerin kim tarafından atıldığı henüz tespit edilemedi.

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

SALDIRIYI KİM DÜZENLEDİ?

CNN Türk'te katıldığı canlı yayında saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güvenlik Politikaları Uzmanı ve SuperHaber programcısı Mete Yarar çok önemli açıklamalarda bulundu. Yarar şöyle konuştu;

"Daha önce aynı yerlere Rusya saldırmıştı. Bölgede bu tür balistik füzelerle saldırı yapan bir güç var. Bu da maalesef ki Rusya. Bu saldırıyı yapacak teknik donanıma sahip olan bir tek ülke var bu bölgede. Bu saldırıyı kesinlikle Rusya düzenlemiştir."

 

Fırat Kalkanı bölgesine balistik füzeyi kim attı? ile ilgili etiketler Suriye Mete Yarar Saldırı balistik füze
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.