Fırat Develioğlu kimdir? Adnan Oktar grubuna ne zaman girdi? Görevi neydi?

Adnan Oktar grubunun eski üyesi Fırat Develioğlu, Fatih Altaylı’nın sunduğu Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek programına katıldı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Fırat Develioğlu kimdir? Adnan Oktar grubuna ne zaman girdi? Görevi neydi? Detaylar haberimizde...

Fatih Altaylı’nın sunduğu Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek programına katılan Adnan Oktar grubunun eski iki numarası olan Fırat Develioğlu kimdir? Adnan Oktar grubuna ne zaman girdi? Görevi neydi? Adnan Oktar ve grubunun bilinmeyen yüzünü anlatan ve akıllara gelen soruları yanıtlayan Develioğlu'nun açıklamaları, yanıtları ve hakkındaki bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Fırat Develioğlu kimdir? Adnan Oktar grubuna ne zaman girdi? Görevi neydi?


FIRAT DEVELİOĞLU'NDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR
Adnan Oktar grubunun eski iki numarası olan Fırat Develioğlu, Fatih Altaylı’nın sunduğu Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek programında, Adnan Oktar ve grubunun bilinmeyen yüzünü ve akıllara gelen soruları yanıtladı.

Fırat Develioğlu, “1986’da sıradan bir ailenin çocuğu olarak dini öğrenmek için bu gruba katıldım. Sonra 90’lı yıllara kadar böyle sürdü. Kızların elini bile sıkmıyorduk. 90’lardan sonra olaylar değişmeye başladı. İlk başta dinden başka bir şey yoktu kafamızda. 90’lı yıllardan sonra yapı değişti. Olayın suç örgütü yapısına doğru gittiğini gördükten sonra 1999’da bu yapıdan ayrıldım." diye konuştu.

“ADNAN OKTAR’IN MEHDİ OLDUĞUNA İNANIYORDUK”
Develioğlu, "Adnan Hoca’nın mehdi olduğuna inanıyorduk. Cihat ve zekat yöntemiyle gençler kandırılıyordu. Her şey dini bir mantığa oturtuluyordu." diye konuştu.

"GENÇLİK HATASI, GİRDİK ZAMANINDA"
Develioğlu, "Benim örgütün içerisinde bulunduğum zamanlarda bu sivil toplum örgütü şeklindeydi. O mahkemede ilk beraat çıktı sonra mahkeme bozdu. Örgüt o aşamaya gidiyordu, bu hissediliyordu. Tamam hissediliyor, düzgün bir yapı değil. İyi işleyen bir şey değil, bir iyilik çıkmaz. Gençlik hatası. Girdik zamanında." diye konuştu.

"BEN KURBAN TARAFTA BULUNDUM"
Oktar grubu hakkında bilgi veren Develioğlu, "Projeli cemaatler belli ikna metotları oluyor. Bunlar pek bildiğimiz konular değil. Ben orada kurban tarafta bulunduğum için... Kuran'a davet argümanlar kullanılınca Türk insanının boynu kıldan ince. Mimar Sinan Üniversitesi'nden ağırlıklı insanlar vardı kurulduğunda. Görüş ayrılığına düştüler, ayrıldılar. Kuran'ı yorumlamada onlar ehli sünnet kaynaklar ile yorumlamayı savundu, Adnan Hoca'nın bu işine gelmedi. Önünü kesiyordu gibi görüyorum" diye konuştu.

"AKLINIZI LİDERE TESLİM EDİYORSUNUZ"
Develioğlu, "Sık dokulu örtütlerden 'ben ceketimi alıp çıkıyorum' diyemiyorsunuz. Bu FETÖ'de de böyle aklınızı lidere teslim ediyorsunuz, siz siz değilsiniz. Kendinizi koruyarak çıkıyorsunuz. Buna rağmen hedef oldum. Yapacak bir şey yoktu, örgüt suça gidiyordu. Tamamı bu konu ile haşır neşir olmuştur. Bunlar duyulmuştur. Onlar o nesil ile de kesilmiş şeyler. 100 bin kişi olmuş olması gerekir dedim. Yanımızda çok kişi olsun, güç odağı olalım. Bugün 230 kişi, 220 kişi var" dedi.

ÜNLÜLER
Develioğlu, "İlk zamanlarında, orası kapalı bir örgüt haline dönüşmemişken; 99’a kadar bazı ünlüler geldiler, gittiler. Meraktan 100 bin 200 bin kişi gelmiş gitmiştir." dedi.

ADNAN OKTAR’I KİMLER DESTEKLEDİ? OKTAR’I DESTEKLEYEN İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ VAR MI?
Develioğlu, "Kuruluş aşamasında yokum, kurulmuş haline geliyorum. Geriye dönüp baktığımda ve karşımızda FETÖ olunca, aynı zamanda kurulmuş olması mehdi ile taraflarını ateşlemiş olması, kaynaklarını hadislere, hadis olmayan hadis dedikleri kaynaklara dayandırıyorlar ikisi de. İkisi de biri bir doz aşağı, biri bir doz yukarı. Bunlar mutlaka çıkacaktır zaten." dedi. Develioğlu, "Kendi normal hayatıma işime bakıyorum. Bu da kolay olmadı. Davanın ne şekilde sonuçlanacağını ben bilemem. Benim namusumla ilgili ithafta bulunulunca bunlara karşılık vermem gerek. Bunlardan şikayetçi oldum. Devletin ciddi vaziyette buna hazırlanmış olduğunu hissettim. Belli deliller toplanmış. Ben ayrıldıktan sonra eşim orada kaldı. 1991 yılında boşanmıştık. Ben ayrıldıktan sonra o orada kalmak istedi." diye konuştu.


ADNAN OKTAR'IN GEÇMİŞİ?
Develioğlu, "Talebeleri vardır. Bazılarıyla 1 saat, 2 saat bazı talebeleriyle 14- 15 saat otururdu. Kurtuluş Lisesi'ni bitirdi. Güzel sanatlara girdi orada da okumadı. Askerlikten kurtulmak için. Bir tahsili yok. Üniversiteyi askere gitmemek için araç olarak kullanmış. Ressam diyorlar. Mimar Sinan'a kayıt yaptırmış ona da gitmemiş" diye konuştu. Develioğlu, "İslam'ın sancaktarı olmuş milletiz biz. Diyanetimiz bu konulara el atacaktır. Alan taraf değilim hep veren tarafım, ailemin zenginliğini vermişim. Onlar başlamıştı. Hissediliyordu. İnsanı suça götüreceği açık belliydi" diye konuştu.

FIRAT DEVELİOĞLU KİMDİR?
Adnan Oktar örgütüne 1986 yılında dahil olan Fırat Develioğlu, İşletme Yüksek Mühendisi. 2000 yılında Adnan Oktar ile ilgili polise verdiği ifadesiyle gündeme gelmişti. Adnan Oktar'ın en güvendiği isimlerden biri olan Fırat Develioğlu, örgütte tehdit ve şantaj işlerinde yer alıyordu. Bir dönem Oktar ile birlikte cezaevinde yattı.

Fırat Develioğlu kimdir? Adnan Oktar grubuna ne zaman girdi? Görevi neydi? ile ilgili etiketler Adnan Oktar fırat develioğlu kimdir adnan oktar grubuna ne zaman girdi görevi neydi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.