Fırat Delibaş kimdir?

Firar olarak aranan Fırat Delibaş bir adamıyla beraber Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Peki Fırat Delibaş kimdir? Fırat Delibaş nerelidir? Fırat Delibaş ne iş yapıyor?

Firar olarak aranan Fırat Delibaş bir adamıyla beraber Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Peki Fırat Delibaş kimdir? Fırat Delibaş nerelidir? Fırat Delibaş ne iş yapıyor?

Fırat Delibaş kimdir?

Türkiye'de son yıllarda adından söz ettiren genç mafya babası Fırat Delibaş, Diyarbakır doğumlu olup, Kürt kökenlidir. Takma ismi ‘Ağa’ olarak bilinir ve Türkiye’nin en ünlü kapkaç çetesi lideridir.

Diyarbakır’da dünyaya gelen Delibaş, küçük yaşlardayken ailesinin göç etmesi nedeniyle İstanbul’da yaşamaya başlamıştır.

Medyada ‘Hanımağa’ olarak bahsedilen Sevgi Özöcal ile çeşitli ortak işler yaptığı bilinmektedir. Sevgi Özöcal ile birlikte bir dönem şarkıcı Cengiz İmren’in koruma işlerini yürütmüştür. Şarkıcıları korumak dışında birçok gece kulübünü de ölüm tehditleriyle haraca bağladığı bilinmektedir. 2000’li yıllarda DEHAP’ın Gençlik Kolları’na çeşitli para yardımları yapmıştır.

30 Ekim 2003’te 2003 yılının Ekim ayında, İstanbul – Beyoğlu’nda gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 30 ayrı mekanına baskın yapılmıştır. Bu operasyonlarda yaklaşık 300 kişilik polis ordusu görev yapmıştır. Operasyonda, suç örgütünü yönettiği iddia edilen Fırat Delibaş’ın 35 adamının yanı sıra aralarında birçok çocuğun da bulunduğu 110 kişi yakalanmıştır. Ayrıca bu operasyonlarda yakalananlar arasında Erzurum Emniyetinin eski polis memurlarından ‘Devlet’ takma isimli Efrahim Yücel de vardır. Delibaş, kurduğu suç örgütü aracılığı ile zimmetine çok büyük paralar geçirmiştir. Kazandığı kara paralarla 5 adet yarış atı aldığı, her gün neredeyse 1.000 TL’lik ganyan oynadığı tespit edilmiştir.

Delibaş, hakkında sarf edilen iddialardan sonra şu açıklamayı yapmıştır:

”Taksim Dolapdere’de Elektrik Kurumu yanındaki otoparkı işletiyorum. Daha önce ‘çete’ işleri suçundan tutuklandım. Tahliye oldum. Geçmişte yankesicilik olaylarına karışmıştım. Fakat o işleri bıraktım. Benimle beraber yankesicilik yapan kişileri sert şekilde uyardım. Onlar da artık yankesicilik yapmıyorlar. Doğu tarafından gelen çocuklara uyuşturucu sattırıp, hırsızlığa teşvik ettiğim doğru değildir. O işi başkaları yaptırıyor.”

2006 yılında, hakkında 41 yıldan 89 yıla kadar hapis cezası istemiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açılmasına rağmen, ceza evinde tutuklu geçirdiği 3 senenin sonunda sürpriz bir şekilde beraat etmiştir.

2014 yılında İstanbul – Tarlabaşı’nda gerçekleşen ‘Polislere Saldırı’ olayından sonra, şüpheli noktaya operasyon yapılmasının ardından, mekan ve bölge sahibinin Fırat Delibaş olduğu saptanmıştır. Operasyon başarılı bir şekilde tamamlanmış; Fırat Delibaş ve 7 adamı gözaltına alınmıştır.

Yönettiği kapkaç çetesinin çökertilmesinin ardından Fırat Delibaş yerine; Siirtli Naci, ‘Bingöllü Gani’ lakaplı Gani Güner, Siirtli Murat Bayraktar, Batmanlı İbrahim Adıyaman, Diyarbakırlı Mehmet Salih Bozan ve Diyarbakırlı Mahmut Doğru gibi isimler gelmiştir.

Fırat Delibaş’ın resmi kayıtlara göre iştigal ettiği bazı suçlar:

Rüşvet
Yankesicilik
Hürriyeti tehdit
Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak
Fuhuş yapan kadınları ve yaşı küçük çocukları tehdit etmek
Haraç almak
Delibaş, yaşamına İstanbul’da devam etmektedir.

Fırat Delibaş kimdir? ile ilgili etiketler Fırat Delibaş Fırat Delibaş Kimdir? Fırat Delibaş nereli?
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.