Fırat Çakıroğlu'nun katilinin cezası belli oldu!

2015 yılında Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu şehit eden Nurullah Semo hakkında yargının son kararı belli oldu.

2015 yılının Şubat ayında Ege Üniversitesi'nde Ülkücü ve PKK'lılar arasında çıkan kavgada, Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığı'nın Ege Üniversitesi başkanı olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu bıçaklayarak şehit eden PKK'lı Nurullah Semo'nun cezası belli oldu.

KARAR BOZULDU

Daha önce örgüt üyeliği suçundan 15 yıl ve kasten adam öldürme suçundan da ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Nurullah Semo hakkındaki "15 yıl" kararı İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu.

İstinaf Mahkemesi Türk Ceza Kanunu'nun 302. maddesi uyarınca 15 yıllık cezayı ağırlaştırılmış müebbet cezasına çevirdi.

Böylelikle Nurullah Semo'nun cezası 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına dönüştü.

302. MADDEDE NE VAR?

Türk Ceza Kanunu'nun 302. maddesi şöyle:

"Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil işleyen kimse, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır."

Fırat Çakıroğlu'nun katilinin cezası belli oldu! ile ilgili etiketler Ceza nurullah semo fırat çakıroğlu fırat yılmaz çakıroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.