Fırat Çakıroğlu davasında karar çıkmadı!

Fırat Çakıroğlu davasında karar çıkmadı İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun PKK yandaşı olduğu ileri sürülen kişilerce bıçaklanarak öldürülmesinin ardından açılan davada, geçen celse mütalaa veren savcı, ek mütalaa verince sanık avukatları süre talep etti. Bugün karar çıkması beklenen duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun PKK yandaşı olduğu ileri sürülen kişilerce bıçaklanarak öldürülmesinin ardından açılan davada, geçen celse mütalaa veren savcı, ek mütalaa verince sanık avukatları süre talep etti. Bugün karar çıkması beklenen duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

İzmir’de, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü genç Fırat Çakıroğlu, 20 Şubat 2015’te PKK yandaşı olduğu iddia edilen kişiler tarafından üniversitenin kampüsü içerisinde bıçaklanarak öldürülmüştü. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ise duruşmanın görülmesine devam edildi. bugün yapılan duruşmaya, hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ile tarafların avukatı, tutuklu sanık Nurullah S. katıldı.

fArat

HAFTAYA ERTELENDİ

Geçtiğimiz celsede duruşma savcısı verdiği mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah S. hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında 12’şer yıla kadar hapis cezası, diğer 29 sanık hakkında ise 'Birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etmişti. Savcı ayrıca, PKK’nın sorumlusu olduğu iddiasıyla İstanbul’da tutuklu bulunan bu davada tutuksuz olan sanık Cihat B. hakkında 'cinayete iştirak ve örgüt üyeliği' suçundan, ayrıca sanıklar Nurullah S., Sezgin Y., Mevlüt D., Botan T., Cenk Barış K., Ceren D., Ersen Y., Hakan A., Selahattin S., Tarık P., Yunus T., Beyza C., Mahsum Ç., Abdullah Y. ve üniversitedeki bazı kişi ve kişiler hakkında, Ege Üniversitesi kampüs alanındaki PKK/KCK yapılanmasındaki rolleri ve eylemleri nedeniyle örgüt üyeliği ve örgüt propagandası suçlarından soruşturma yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına ve üniversite yönetimine ihbar ve suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti.

Sanık avukatları ve sanıklar mütalaaya karşı savunmalarını yaptı. Savcının ek mütalaa verdiği duruşmada sanık avukatları ek süre talep etti. Kısa aranın ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarının ek mütalaaya süre taleplerini kabul ederek duruşmayı karar için haftaya erteledi.

FIRAT YILMAZ ÇAKKIROĞLU KİMDİR?

fArat2

Fırat Yılmaz Çakıroğlu 1 Ocak 1991'de Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Türk öğrenci ve Ülkü Ocakları eski Ege Üniversitesi Temsilcisidir. 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Ülkü Ocakları üyeleri ile PKK'nın gençlik yapılanması yasa dışı YDG-H üyeleri arasında çıkan olayda ağır yaralandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çakıroğlu 1 yıl önce bugün yani 20 Şubat 2015 İzmir, Bornova'da hayata gözlerini yumdu.

Fırat Çakıroğlu davasında karar çıkmadı! ile ilgili etiketler Ege Üniversitesi PKK İzmir fırat yılmaz çakıroğlu Oktay Vural
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.