Finlandiya’da vizonlara da Covid-19 aşısı yapılacak

Hollanda ve Danimarka'da binlerce vizon Covid-19 nedeniyle itlaf edilmişti. Finlandiya'da vizonlar için geliştirilen koronavirüs aşısına ilaç yasası kapsamında “şartlı kullanım izni” verildi. Kürk Hayvanları Yetiştiricileri Derneği, Fin kürk endüstrisinin, Avrupa Birliği’nde vizonları Covid-19’a karşı aşılayan ilk uygulayıcı olacağını duyurdu.

Finlandiya, AB ülkeleri arasında Covid-19’a karşı vizonları aşılayan ilk ülke olacağa benziyor.

Finlandiya'da veterinerlik faaliyetlerini denetleyen Tarım ve Orman Bakanlığı'nın himayesindeki Finlandiya Gıda Kurumu, Finlandiya Kürk Hayvanları Yetiştiricileri Derneği (FIFUR) ve Helsinki Üniversitesi'ndeki bir grup araştırmacı ile ortak bir projede vizonlar için geliştirilen koronavirüs aşısına ilaç yasası kapsamında “şartlı kullanım izni” verdi.

Finlandiya’da vizonlara da Covid-19 aşısı yapılacak

“FurcoVac” adı verilen aşı, geçtiğimiz yıl sonbahardan bu yana geliştirilmeye devam ediyordu. Proje aşının tüm haklarına sahip olan FIFUR tarafından finanse edildi. FIFUR CEO'su Marja Tiura yaptığı açıklamada, "Fin kürk endüstrisi, Avrupa Birliği’nde (AB) vizonları Covid-19’a karşı aşılayan ilk uygulayıcı olacak" dedi.

Finlandiya’da vizonlara da Covid-19 aşısı yapılacak - Resim : 2

Finlandiya'da vizon çiftliklerinden şu ana kadar Covid-19 vakasına rastlanmamış ancak Hollanda ve Danimarka'da binlerce vizon Covid-19 nedeniyle itlaf edilmişti.

Finlandiya’da vizonlara da Covid-19 aşısı yapılacak ile ilgili etiketler Finlandiya koronavirüs aşısı vizon furovac
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.