Fındık taban fiyatı açıklandı mı, 2021 güncel fındık fiyatları ne kadar?

Fındık fiyatları 2021 yılında çiftçiler tarafından yakından takip ediliyor. Ağustos ayının gelmesiyle beraber fındık fiyatları yeniden gündeme gelirken bu konuda beklentilerin en 30 TL civarında olduğu söylendi. Peki, 2021 fındık fiyatları ne zaman açıklanacak?

Hasat zamanının gelmesiyle birlikte fındık çiftçisi, 2021 zamlı fındık fiyatlarını merak eder hale geldi. Ağustos ayı içerisinde açıklanması beklenen güncel fındık fiyatları üreticilerinde dikkatini çeken hadiseler arasında yer aldı.

Ordu’nun sahil kesimlerinde 7 Ağustos tarihinde başlayacak olan fındık hasadı için bazı üreticiler şimdiden bahçelerinde sorun çıkmaması adına tüm önlemlerini almaya başladı. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından olan fındık, bazı kesimlerde olgunlaşmaya adımları attı.

2021 Fındık Fiyatları Ne Zaman Açıklanıyor?

Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Saraycık ve Kayabaşı Mahallesi'nde şimdiden olgunlaşan fındık mahsullerini toplamak adına sabahın erken saatlerinden itibaren 2021 sezonunun ilk hasadını almaya başladı. Geçen yıllara göre rekolte kaybının yüksek olduğu fındıkta bu sene yaklaşık olarak 170 bin ton kadar bir hasadın beklendiği ve fındık üreticisinin ise 30 liralık bir fiyatın kendilerini memnun edeceklerini söyledi.

Fındık taban fiyatı açıklandı mı, 2021 güncel fındık fiyatları ne kadar?

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, 2021 fındık fiyatları konusunda son açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağını hatırlatarak, “Öncelikle şunları söylemek isterim. TMO, bu sene erken bir zamanda fındık alımına mutlaka başlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu dönemlerde Doğu Karadeniz gezisinde bulunacak. Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu gibi illerde ziyaretlere gidebilir. Ağustos ayının 15’inde önceki bu ziyaretinde 2021 fındık fiyatları konusunda açıklamada bulunacaktır” dedi.

Üretici ise 2021 senesinde fındık fiyatlarının enflasyon karşısında düşük tutulmasını istiyor. Ordu’da bulunan ziraat odaları fındık fiyatının 30 lira olarak açıklanmasını beklerken bazı üreticilerde 36 lira olarak açıklanmasını beklemekte.

Fındık taban fiyatı açıklandı mı, 2021 güncel fındık fiyatları ne kadar? ile ilgili etiketler Fındık Fındık fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.