Final Four ne demek? Basketbolda Final Four (Dörtlü final) ne anlama geliyor?

Final Four ne demek? Anadolu Efes İstanbul takımı 4 Mayıs 2021 akşamı rakibi Real Madrid'i yenerek adını bir kez daha THY Euroleague final four'a yazdır. Taraftarlar ise Basketbolda final four ne anlama geliyor sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki final four (dörtlü final) ne demek?

Basketbolda final four ne anlama geliyor, final four ne demek? Basketbolda en çok merak edilen durumlardan biri olan Final Four heyecanı devam ediyor. Bu akşam Anadolu Efes İstanbul Real Madrid'i yenerek bir kez daha final four'a kaldı.

FİNAL FOUR NE DEMEK?

Euroleague Dörtlü Final, kulüpler düzeyinde Avrupa Basketbol Şampiyonu'nu belirlemek için EuroLeague organizasyonu içinde 1988'den beri kullanılan yöntemdir. Dörtlü Final şeklinde her yıl bir şehirde düzenenlen bu turnuva finali ilk kez Belçika'da düzenlenmiş ve şampiyon Tracer Olimpia Milano olmuştur.

Anadolu Efes Final-Four için parkede! Rakip Real Madrid - Sayfa 4 - Son  Dakika Spor Haberleri

DÖRTLÜ FİNAL NE ANLAMA GELİYOR?

Bir yıl içerisinde lig açısından sezon tamamlandığı zaman şampiyonu belirlemek için 4 takım kendi aralarında oyun oynar. Yani kendi aralarında yine bir lig oluşturur ve puan toplarlar. Aynı zamanda yarı final ve final usulü üzerinden de değerlendirildiğini söylemek mümkün. Bu doğrultuda yapılan müsabakalar ile beraber galip gelen takım basketbol sezonu için şampiyonluğunu ilan eder. Aynı zamanda alınan puanlamalar ve galibiyetler üzerinden, uluslararası çapta ülkeyi temsil edecek olan takımlar da bu şekilde belli olur.

Final Four ne demek? Basketbolda Final Four (Dörtlü final) ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Basketbol final four ne demek dörtlü final ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.