'Filmi çekilecek bir operasyon gerçekleştirildi!'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

Usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, kırmızı bültenle aranan PKK'lı terörist Ulaş Doğan'ın MİT'in Irak'ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirerek etkisiz hale getirdiği nefes kesen operasyonun perde arkasını masaya yatırdı.

YARAR: BU OPERASYON DİĞERLERİNDEN FARKLI OLARAK ÖNLEYİCİ BİR OPERASYON!

Mete Yarar, "MİT'in art arda yaptığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Frekans aralıkları çok daha azalmış durumda. İki senede bir, sonra altı ay, sonra bir ay derken artık haftada bir önemli terör örgütü mensubu etkisiz hale getiriyor. MİT'in sahadaki gücünü gösteriyor. Yapılan operasyonların basit olduğunu hiç düşünmeyin. Operasyonlarda artık derinlik artıyor. Daha önce Türkiye sınırına yakın yerde yapılırken artık bu 300 kilometreye çıkmış durumda. Son yapılan operasyon 115 kilometrelik bir operasyon. Bu Kandil sınırlarının içi demek. Gara'dan çok daha aşağıda yapılan bir operasyon. Bu zaman zaman TSK ile birlikte yapılan operasyonlardan biliyoruz. Bazen Özel Kuvvetler alanda işaretleme yapıyor, bazen onlar buluyor yerini. Ya da MİT yerini biliyor, hava ya da başka bir birimle etkisiz hale getirip yakalıyorlar. MİT'in bu operasyonu bulma, yer tespiti ve etkisiz hale getirmesi kendisi tarafından icra edildi. Bu operasyon diğerlerinden biraz daha farklı, önleyici bir operasyon. Diğerleri de öyleydi ama öldürülen kırmızı bültenle, Interpol'deki kırmızı bültenle aranan bu bütün Kuzey Irak'taki alandaki onların tabiriyle 'milislerden', yerel unsurlardan sorumlu kişi etkisiz hale getirildi. Basit bir kişi değil bu. Terör örgütü yurt içinde ve yurt dışında TSK'ya veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına suikast düzenleme ve onları kaçırma girişiminde olduğu uzun zamandır biliniyor. Bu faaliyetlerin icra edilme kısımlarını gördüğümüzde de bilgimiz olur. Birçok operasyonlar engellendi. Ancak bunları planlayan, Irak sahasında icra etmekle ilgili kişi öldürüldü. Bu bölgedeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların yerlerinin tespit edilmesi, kaçırılması ve öldürülmesi gibi faaliyetleri yapmak üzere bir çalışma sırasındayken Türk istihbaratı tarafından bilgilendiriliyor. Irak içerisindeki istihbarat teşkilatımızın beraber katman oluşturdukları kişileriyle birlikte icra ediliyor. Yerel unsurlar dediğimiz isterseniz halk diyin, isterseniz görevli diyin. MİT'in önleyici istihbarat faaliyetleriyle eylem yapılmadan önlemiş olması Türkiye'nin sahadaki asıl gücünü gösteriyor. Daha yapılmadan, kimin, nasıl yapacağını öğrenilip icraya geçilmesi filmi çekilecek bir operasyonlardan bir tanesi. 115 kilometrelik bir derinlikte oldu. Kandil bölgesinde kendisini rahat hissedenler, Süleymaniye bölgesine kadar MİT'in bu tür operasyonları icra etmesiyle birlikte her gittiği yerlerde bunların icra edileceğini örgüte gösteriyor." sözlerini kullandı.

Mete Yarar ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Filmi çekilecek bir operasyon gerçekleştirildi!' ile ilgili etiketler Mete Yarar Memleket Aşkına MİT

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.