Fillerin gizemli göçü! Aylardır kuzeye gidiyorlar...

Çin'de kimsenin nedenini anlayamadığı bir olay yaşanıyor. Geçen mart ayında bir anda kuzeye doğru yürümeye başlayan ve 15 üyeden oluşan fil sürüsü, sebebi bilinmeyen bir şekilde aralıksız olarak yürümeye devam ediyorlar. Bu davranış daha önce hiç görülmedi ve fil uzmanlarını ise çaresizce teoriler üretmeye çalışıyor.

Bilinmeyen bir sebeple 15 tane Asya filinden oluşan bir sürü, geçen mart ayından beri Çin boyunca kuzeye doğru yavaş ama emin adımlarla aralıksız ilerlemeye devam ediyor. Uzmanlar dahil hiç kimse bu gizemli yürüyüşün sebebini bilmiyor. Belki daha iyi bir besin kaynağı arıyorlar, belki kayboldular, belki de sadece maceraperestler...

Geçen ilkbaharda Laos'un güneybatısında dar bir köy yolunda başlayan yolculukları neredeyse her türlü yerleşim ve coğrafyanın içinden geçerek devam etmekte. Bu yaşanan göç, kayıtlı tarihte yaşanan en uzak fil göçü ve bir anda fillerin gizemli bir şekilde başlayan göç yürüyüşlerinin sebebi hakkında kimsenin bir fikri yok. 

1.1 MİLYON DOLARLIK ZARARA SEBEP OLDULAR

Kesin olan tek şey fillerin Çin'in sosyal medyasının gündeminden asla düşmemesi, yerel görevlileri sarsmaları ve 1.1 milyon dolarlık zarara sebep olmuş olmaları. 

Bu gizemli olayın sebebi ve sonucu ise fil araştırmacılarının kafalarını kaşımalarına sebep oluyor. Biraz uzağa yürüyüş yapmalarının uzmanlar tarafından normal olduğu bilinirken, bu sürünün katettiği mesafenin akıl almaz büyüklüğü ancak Nisan ayında keşfedildi: Bahse konu olan filler şu anda 370 km'den fazla Kuzeye doğru yürümüş bulunuyorlar!

Bu büyüklükte bir doğal parkın yapılması ise teknik ve coğrafi olarak imkansız olduğundan, davranışlarının sebebi oluşturulacak planlar ve doğa koruma konusunda da önem arz ediyor.

HİÇ KİMSENİN BİR FİKRİ YOK

Dronelarla aralıksız izlenen filler yaklaşık geçen Mart ayından beri yürüyorlar! Bu göç yürüyüşünün ardından ilk defa yatarak dinlenirken görüntülenen filler akılları karıştırmaya devam ediyor. Bundan sonra nereye gidecekler? Bir gün duracaklar mı? Kimse bilmiyor. 

 Şu ana kadar teorize edilen hiçbir açıklama fillerin bu gizemli davranışını açıklayamıyor. 'Hiçbir fikrim yok!' diyor fil uzmanı Dr. Campos - Arceiz ve ekliyor 'Size bunun sebebi hakkında net bir açıklama yapan kimseye inanmayın! 

 

Fillerin gizemli göçü! Aylardır kuzeye gidiyorlar... ile ilgili etiketler Çin fil laos
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.