Filistinlilerin çoğunlukta olduğu Doğu Kudüs'te Yahudi işgalci sivillerden provokatif yürüyüş

Kudüs'teki Eski Şehir'in dışında kalarak, Batı Şeria'ya kadar olan yerleşim yerine Doğu Kudüs deniyor. Doğu Kudüs ise Kudüs'ün Batı Şeria ile olan bağlantısını sağlıyor. İsrail'in iki devletli çözüm masaya yatırılmadan önce Kudüs'ü sözde başkent ilan edebilmek için Müslümanları Kudüs'ten sürme çabaları hız kesmeden ve kanunsuzca sürüyor. Ramazan'daki çatışmaların ardından ateşkes ilan edilmişken ve İsrail'de yeni bir hükümet kurulurken, Yahudilerin 10 Haziran'daki yürüyüşleri kışkırtıcı bulundu.

İsrailli faşist sivillerin 10 Haziran 2021 Perşembe günü düzenleyecekleri yürüyüş, özellikle de güzergahı hesaba kattığımızda bölgede yaşanacak kışkırtmaların, tacizlerin ve dökülecek kanların sinyalini veriyor.

Ramazan ayındaki olayların sonunda ateşkes ilan edilmiş durumda. Üstelik Netanyahu'nun faşist Likud partisi 12 yıl sonra tarihin tozlu sayfalarına gömüldü ve içinde Müslümanların da olduğu 8 partili bir koalisyon hükümeti İsrail'in yönetimini devralmaya hazırlanıyor. Bu değişimi hisseden şiddet yanlısı fanatik Yahudi işgalci siviller ise bölge halkını kışkırtıcı eylemlerine devam ediyor. Yürüyüşün arkasında politik bir sebep olması muhtemel. Yürüyüşü planlayan faşist Yahudilerin çoğunluğu Netanyahu destekçisi. 

10 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNÜ OLACAK YÜRÜYÜŞÜN GÜZERGAHI

10 Haziran 2021, Perşembe günü yapılması planlanan yürüyüş, Doğu Kudüs ile Eski Şehir'deki Müslüman mahallelerini birbirine bağlayan ve kilit öneme sahip Şam Kapısı'nın önünden, yani Şeyh Cerrah mahallesinden başlayacak. Şeyh Cerrah mahallesi, Ramazan ayı saldırılarında insanların evlerinden kovulduğu mahalle olarak gündeme gelmişti. Aynı mahallede dün de bir Al Jazeera muhabiri darp edilerek tutuklanmıştı. 

Filistinlilerin çoğunlukta olduğu Doğu Kudüs'te Yahudi işgalci sivillerden provokatif yürüyüş

Şam Kapısı'nda başlayan yürüyüşün Ağlama Duvarı'nda sona ermesi planlanıyor. Mescid-i Aksaya yakın olan güzergahın sonucu olarak yürüyüşe katılanların Mescid-i Aksa'ya baskın girişiminde bulunması ve bölgeyi tekrar kana bulayacak fitili ateşlemesinden endişe duyuluyor. 

Bahsi geçen organizasyonun sorumlularının Netanyahu'ya ve Likud'a yakınlığıyla bilinen İsrael Hayom gazetesine bu endişeleri körükler nitelikte açıklamalarda bulundu ''Kötülük ve Karanlık ittifakına karşı özgür Siyonist Kudüs'ün zaferi olacak!''. Organizasyon sorumlularının yaptığı bu açıklamalar endişe duyulan provokasyon ihtimalini güçlendiriyor.

YENİ HÜKÜMETE KARŞI NETANYAHU'NUN SON ÇIRPINIŞLARI

Yair Lapid’in lideri olduğu Yesh Atid partisi milletvekili Ram Ben-Barak, fanatik Yahudi grupların düzenleyeceği yürüyüşü 14 Haziran öncesi bölgeyi yeniden alevlendirme ve kurulan Netanyahu karşıtı koalisyonu sabote etme girişimi olarak değerlendirdi.

Bu yeni koalisyon 14 Haziran'da güven oyu almayı planlıyor. Bunun için 120 milletvekilinden 61 tanesinin onayı gerekli. Çıkarılacak olaylar yeni hükümetin güven oyu almasını engelleyebilir.

Kendi politikalarına karşı duran İsrailli siyasetçileri 'hainlik' ile suçlayan Netanyahu'nun baskılarını sürdürebilmek için her türlü karanlık provokasyona kalkışabileceği öngörülüyor.

FANATİK YAHUDİLER KUDÜS'TEKİ HIRİSTİYAN VE ERMENİLERE DE DÜŞMAN

Daha önce de yaptıkları yürüyüş kisvesi altındaki toplu tacizler sırasında Hıristiyan ve Ermeni mahallelerinde tepkiyle karşılanan Yahudi 'yerleşimciler', bir Ermeni Kilisesi'ne sözde Siyonist Kudüs bayrağı asmaya kalkmış ve papaz tarafından zorla indirilebilmişti. Hıristiyan ve Ermenilerin, Müslümanlardan sonra sıranın kendilerine geleceğini bildikleri görülüyor.

Filistinlilerin çoğunlukta olduğu Doğu Kudüs'te Yahudi işgalci sivillerden provokatif yürüyüş - Resim : 2

SIRADA HIRİSTİYANLAR VAR

Evlerinden atılacaklar arasında onlar da olacak, çünkü İsrail'in istediği saf Yahudi ve Siyonist bir Kudüs. Bunun farkında olan farklı din mensupları da Ramazan ayında Müslümanlarla beraber aynı saflardalardı. 10 Haziran'da Müslümanlar kadar Hıristiyanların tutumu da önemli olacak. 

 

Filistinlilerin çoğunlukta olduğu Doğu Kudüs'te Yahudi işgalci sivillerden provokatif yürüyüş ile ilgili etiketler Kudüs Yahudi Müslüman yürüyüş Şeyh Cerrah
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.