Filistinliler, BAE'li heyeti Mescid-i Aksa'dan kovdu

İsrail ile normalleşme adımı atan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nin heyeti Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek isteyince Filistinli vatandaşlar tarafından 'Yallah' denilerek kovuldu.

Uzun zamandır Orta Doğu ve dünya gündeminde dikkat çeken İsrail ile BAE arasındaki normalleşme kapsamında BAE’den bir heyet İsrail güçlerinin korunmasıyla Kudüs’e geldi.

Yerel kaynaklara göre 4 kişilik heyet işgal güçlerinin sıkı koruması altında Mescid-i Aksa’da namaz kıldı. Camideki Filistinliler gelen 4 kişinin BAE heyetinden olduğunu öğrenmeleri üzerine tepki verdi.

'YALLAH' DİYEREK KOVDULAR

Filistinliler heyetin camiden ayrılmasını istedi. Filistinlilerden bir kişi “ÇIkın gidin buradan, normalleşmeyi kabul edenlerin aramızda yeri yok” dedi.

Aynı bağlamda Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye yapılan haftalık kabine toplantısında BAE heyetinin gelmesini eleştirerek ”İsrail, hem Filistin hem İsrail için bir çözüm bulmaya çalışmıyor. Var olan durumunun devam etmesi için çaba sarf ediyor. BAE, İsrail ile diplomatik ilişkilerin olmasını onayladı. Bu İsrail için bir hediye ve İsrail’in yeni yerleşim yerleri inşa etmek için teşvik eden bir adım ve bizim için yeni bir meydan okuması. Maalesef bazı kardeşlerimiz yaşadığımız sömürgecilikte yardımcı olmuyorlar artık. Bu BAE- İsrail diplomatik ilişkileri acılarımızı artırıyor. Ama biz pes etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Filistinliler, BAE'li heyeti Mescid-i Aksa'dan kovdu ile ilgili etiketler İsrail BAE Mescid-i Aksa Filistin

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.