Filistinli kadınlar İsrail'in yıktığı yerleri ağaçlandırıyor

10 Mayıs - 21 Mayıs arası aralıksız süren kanlı İsrail saldırılarının ardından Filistin yaralarını sarıyor. Gazze Şeridi'ndeki kadın birlikleri, İsraillilerin yıktığı yerleri ağaçlandırmaya başladı.

Akdeniz sahilinde, Mısır sınırında bulunan Gazze Şeridi'ndeki Filistinli kadınlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarının ardından, yıkılan yerleri temizleme ve ağaçlandırma girişimine katıldı.

'AZMİMİZLE İNŞA EDECEĞİZ'

Filistinli kadınlar İsrail'in yıktığı yerleri ağaçlandırıyor

AA'nın haberine göre Filistin Kadın Komiteleri Birliği tarafından "Azmimizle inşa edeceğiz" sloganıyla düzenlenen temizlik girişimi başladı. Girişimin başlangıç noktası ise hem yürek burktu hem dikkat çekti: İsrail'in Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda yıkılan, 8 çocuğun öldüğü evin önü.

Çocuk psikolojisi uzmanı aktivistler, çocuklara yönelik işlenen katliamı dünyaya duyurmak, umudun ve yeniden yapılanmanın enkazdan ve acının kalbinden geldiği mesajını iletmek için temizliğe başlama noktası olarak burayı seçtiklerini ifade etti.

SALDIRILAR SONRASINDAKİ DİĞER ÇALIŞMALARIN BİR DEVAMI

Ruh sağlığı danışmanı Rula eş-Şerif, etkinlik sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünkü girişimin, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılar sonrasında başlatılan çalışmaların devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Filistinli kadınlar İsrail'in yıktığı yerleri ağaçlandırıyor - Resim : 2

Rula eş-Şerif, girişim kapsamında komiteye bağlı kadın ve çocukların katılımıyla saldırıda yıkılan yerlerin temizlenmesi ve ağaçlandırılması için çalışacaklarını belirtti.

11 GÜNDE İSRAİL TARAFINDAN 66 ÇOCUK VE 39 KADIN KATLEDİLDİ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın 254 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Filistinli kadınlar İsrail'in yıktığı yerleri ağaçlandırıyor ile ilgili etiketler Filistin Ağaç Kadın yeşillendirme çalışma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.