Filistin Dışişleri Bakanı: Şiddetin temeli İsrail'in işgalciliği

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını görüşmek üzere toplanan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Riad Al-Maliki, saldırıların bitmesine yönelik çağrıda bulundu.

İsrail ile Filistin arasında şiddetli çatışmalar sürerken, BM Genel Kurulu ABD’nin New York kentinde İsrail-Filistin arasındaki çatışmaları görüşmek üzere 4. kez bir araya geldi. Toplantıda konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Al-Maliki, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılarda masum insanların öldürüldüğünü ve bugüne kadar 65'i çocuk olmak üzere 230 Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Al-Maliki ayrıca, yapılan saldırılar sırasında 100'den fazla apartmanın ve 50 okulun yıkıldığını belirterek, İsrail'in Covid-19 pandemisi sürerken, uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve 100 bin Filistinliyi evsiz bıraktığını aktardı. Daha fazla insanın zarar görmesini istemediğini belirten Al-Maliki, pandemi döneminde yapılan bu saldırıların durdurulması için çağrıda bulundu.

"HALKINIZ TERÖRİZE YAPILSA NE YAPARDINIZ?"

Al-Maliki, İsrail'in kendini savunma hakkına sahip olduğunu ifade edenlere karşı, ''Ne hakkından bahsediliyor, İsrail hükümeti topraklarımızı işgal ediyor, halkımızı terörize ediyor" ifadelerini kullandı. BM Genel Kurulunda bakanlara seslenen Al-Maliki, "Şiddetin temel nedeni İsrail'in işgalciliğidir. Bu yüzden size soruyorum, ülkeniz işgal edilse, halkınız terörize edilse ne yapardınız" dedi.

Al-Maliki, "Birçok felaketle karşı karşıyayız, fedakarlıklar yaptık, yerlerimizden edildik. Mücadelemizi asla bırakmadık. Kudüs'te işgalci bir güç olan İsrail, aynı suçu tekrarlayarak bu bölgedeki tek Arap varlığını silmek için uğraşıyor. Bir kez daha Filistinli aileleri yerlerinden etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı. Al-Maliki, "İsrail Ramazan'da kutsal Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'ya saldırdı. İşgal ve çatışmaları durdurmak için barışçıl çözümü kabul ettik ancak İsrail siyasi, ekonomik ve insani haklarımıza yönelik saldırılara devam etti" dedi.

"Barış için buradayız, barış için mücadele ediyoruz. İsrail'in insanlarımıza ve kutsal değerlerimize karşı saldırıların sona ermesi lazım. Gazze'de çocuklar güvenle uyuyamıyor” diyen Al-Maliki, yaşanan işgallerin nesillerdir Filistin halkını etkilediğini belirterek, Filistin'in barış için uğraştığını ve barış çağrısı yaptığını bir kez daha yineledi.


İSRAİL TEMSİLCİSİ: SAVAŞ İSRAİL - HAMAS ARASINDA

Öte yandan BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında konuşan BM İsrail Temsilcisi Gilad Erdan, İsrail ve Filistin arasında bir savaşın olmadığını, savaşın İsrail ile Hamas arasında olduğunu söyledi.

 

 

Filistin Dışişleri Bakanı: Şiddetin temeli İsrail'in işgalciliği ile ilgili etiketler Birleşmiş Milletler Filistin bmgk Riyad Al-Maliki fiistin dışişleri bakanı israil saldırıları
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.