Filistin asıllı model Gigi Hadid'den İsrail'e sert tepki

Anne tarafından Hollanda, baba tarafından Filistin kökenli olan ABD'li dünyaca ünlü manken Gigi Hadid, kardeşi Bella gibi İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'deki saldırılarına tepki göstererek, konu insan haklarını savunma olduğuna ayrım yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Dünyanın en çok kazanan mankenlerinden olan Gigi- Bella Hadid kardeşler, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi ile Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına karşı seslerini yükselten ünlü isimlerden.

Filistin asıllı model Gigi Hadid'den İsrail'e sert tepki

FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI

Babası Mohammed Hadid'in Filistin doğumlu olduğu Gigi Hadid, 66 milyon takipçili Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarda üzüntüsünü ve tepkisini dile getirdi. Sosyal medya hesabında siyasi ve ırkçılık karşıtı mesajlar vermekten çekinmeyen 26 yaşındaki manken, Hikayeler kısmından Filistin'e destek mesajları paylaştı.


''FİLİSTİNLİLERİN BASTIRILMASINI GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ''

Asıl adı Jelena Noura Hadid olan Gigi Hadid, son olarak da şu paylaşımı yaptı:

"Bir yandan ırksal eşitlik, LGBT& kadın haklarına destek verip yozlaşmış& gücünü kötüye kullanan rejimler ve diğer adaletsizlikleri kınayıp bir yandan da Filistinlilerin bastırılmasını görmezden gelemezsiniz. Mantıklı değil. Kimin insan haklarının daha önemli olduğu konusunda bir seçim yapamazsınız."

Filistin asıllı model Gigi Hadid'den İsrail'e sert tepki - Resim : 2


KARDEŞİ BELLA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Tam adı Isabella Khair Hadid olan Bella Hadid'in ABD hükümetini İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırdığı paylaşımları da kısa süre önce gündem oldu. Hadid kardeşlerin yanı sıra İngiliz şarkıcı Dua Lipa, Kanadalı R&B yıldızı The Weeknd, oyuncu Mark Ruffalo da Filistinlilere destek mesajı verenler arasında.

 

Filistin asıllı model Gigi Hadid'den İsrail'e sert tepki ile ilgili etiketler Gazze İsrail Filistin Bella Hadid Gigi Hadid Sosyal Medya Saldırı Mescid-i Aksa tepki
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.