Filenin Sultanları'nı neden sevdik?

2021 CEV Avrupa Şampiyonası'ndaki performansları ile Türkiye'nin kalbinde taht kuran A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa üçüncülüğü ve bronz madalya ile eve döndü. SuperHaber yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız, Filenin Sultanları'nı neden sevdiğimizi yazdı.

2021 CEV Avrupa Şampiyonası'nda gösterdikleri başarı ile tüm Türkiye'yi coşturan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan malubiyeti dışında tüm maçlarını kazanmış ve Avrupa üçüncüsü olmuştu.

SuperHaber yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız, köşe yazısında "Filenin Sultanları" lakaplı A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı Türk halkı olarak neden sevdiğimizi yorumladı.

 “FİLENİN SULTANLARI”NI NEDEN SEVDİK?

Bir, Türkiye’de futbol dışında bir spor branşı daha olduğunu gösterdikleri için.

İki, takım sporlarında hep hezimet dışında galibiyet gibi bir olasılık daha olduğunu gösterdikleri için.

Üç, muhafazakârlaştık, Afganistan’a benzeyeceğiz korkusu yaşayanlara başka türlü bir ihtimal daha olduğunu hatırlattıkları için.

Dört, her türlü bütünün parçalandığı ortamda takım olma, zafere inanma, kararlılık gibi grup bilincinin somut kanıtı oldukları için.

Beş, milli duygularımızı ve “biz” bilincini canlandırdıkları için.

Prof. Dr. Yıldız'ın köşe yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Filenin Sultanları'nı neden sevdik? ile ilgili etiketler filenin sultanları A Milli Kadın Voleybol Takımı 2021 CEV Avrupa Şampiyonası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.