Filenin Sultanları tarihi fırsatta pes etti! Guidetti: Berbat bir koçluk yaptım...

FIVB Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Filenin Sultanları, ABD ile karşı karşıya geldi. Oyuna bir türlü ağırlığını koyamayan Türkiye sahadan 3-0 mağlup ayrıldı ve tarihi bir fırsatı kaçırdı. Millilerde başantrenör Giovanni Guidetti'nin sözleri ise damga vurdu.

FIVB Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye ABD'ye 3-0 mağlup oldu. Polonya'da oynanan mücadelede bir türlü üstünlüğü yakakalayamayan Türkiye tarihi bir fırsatı kaçırdı. Millilerde başantrenör Giovanni Guidetti'nin sözleri ise dikkat çekti.

SULTANLAR GERİ DÖNDÜ, ABD MOLA ALDI

9-5'ten geri dönen Sultanlar seri yakaladı ve durumu 10-9'a getirdi. Zehra Güneş'in blok sayısıyla Türkiye beraberliği yakaldı. Bu sayı sonrası ABD moal almak zorunda kaldı.

Filenin Sultanları tarihi fırsatta pes etti! Guidetti: Berbat bir koçluk yaptım...

ABD HATA YAPTI HANDE AFFETMEDİ

11-11 beraberlik sonrası hata yapan ABD'nin hatasını Hande Baladın afettmedi ve Türkiye'i maçta ilk kez öne geçirdi. Bu sayı sonrası toparlamayan ABD karşısında Sultanlar bir sayı daha buldu.

SALİHA'DAN KRİTİK BLOK

İlk setin sonlarına doğru farkı 3'e çıkarma şansı yakalayan ABD'yi durduran isim Saliha Şahin oldu.

Filenin Sultanları tarihi fırsatta pes etti! Guidetti: Berbat bir koçluk yaptım... - Resim : 2

ÜST ÜSTE İKİ İTİRAZ

Milliler ilk setin 23-19 olduğu sayı sonrası görüntülü değerlendirme istedi. ABD'nin fileye dokunduğu itirazı sonrası yapılan incelemede sayı geçerliliğini korudu. Sonraki sayının yine ABD'ye verilmesi sonrası Türkiye cephesi blok-out itirazında bulundu. Bu itiraz haklı bulundu ve sayı Türkiye'ye verildi. Setin sonlarında ise farkı eritmeye izin vermeyen ABD ilk seti 25-22 kazandı ve 1-0 öne geçti.

SULTANLAR MÜTHİŞ BAŞLADI

İlk seti kaybeden Filenin Sultanları ikinci sete fırtına gibi başladı. 4-0'lık seri yakalanmasının ardından ABD cephesi son sayı için görüntülü değerlendirme istedi ve sayı ABD'ye geçti. Skor 3-1 oldu.

Filenin Sultanları tarihi fırsatta pes etti! Guidetti: Berbat bir koçluk yaptım... - Resim : 3

EBRAR KARAKURT NEFES ALDIRDI

ABD'nin setin ortalarına doğru farkı açmasının ardından Ebrar Karakurt ile Türkiye üst üste sayılar buldu ve durumu 12-11'e getirdi. Setin sonlarına doğru ağrılığını koyan ABD farkı iyice açtı. Türkiye'nin geri dönüşüne izin vermeyen ABD seti 25-15 aldı ve durumu 2-0'a getirdi.

GUIDETTI: BERBAT KOÇLUK YAPTIM

Set arasında verilen röportajda konuşan İtalyan koç Giovanni Guidetti; "Berbat bir koçluk yaptım çünkü berbat oynuyoruz. Ne yapacağımızı bulmalıyız. Bir sürü şeyi değiştirmeliyiz. Yaptığımız hiçbir şey ise yaramıyor. Çözüm bulmalıyız" ifadelerini kullandı

Spikerin 'Bize söyleyeceğin bir çözüm var mı?' sorusuna Guidetti: "Umarım onlar daha kötü oynamaya başlar" cevabını verdi.

Filenin Sultanları tarihi fırsatta pes etti! Guidetti: Berbat bir koçluk yaptım... - Resim : 4

6 SAYILIK FARKI ERİTTİ

3. sette Türkiye, ABD'nin farkı açmasından sonra yine geriden geldi. Ebrar Karakurt'un üst üste aldığı sayılar sonrası durum 12-9'a geldi ve ABD mola almak zorunda kaldı. Sultanlar seti 25-20 kaybetti ve turnuvaya veda etti.

 

EN SKORERİMİZ EBRAR

Mücadelenin en skorer ismi 15 sayı ile Ebrar Karakurt oldu. Ebrar mücadeleyi 3 blok ile tamamladı. Zehra Güneş ise 11 sayı kaydetti ve 3 blok buldu.

Filenin Sultanları tarihi fırsatta pes etti! Guidetti: Berbat bir koçluk yaptım... - Resim : 5

TARİHİ FIRSATI KAÇIRDIK

Filenin Sultanları, ABD'yi mağlup etseydi tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yarı finale yükselmiş olacaktı.

Filenin Sultanları tarihi fırsatta pes etti! Guidetti: Berbat bir koçluk yaptım... ile ilgili etiketler Türkiye ABD A Milli Bayan Voleybol Takımı filenin sultanları FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası Giovanni Guidetti
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.