Fileleftheros: Türkiye yine bizden bir adım önde! Mızmızlanıyoruz!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin en büyük gazetesi Fileleftheros, Nikos Charalambous imzalı bir analiz yayımladı. Çevirisinin SuperHaber tarafından yapıldığı ilginç analizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs'a yaptığı son ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Analizde, 'Türkiye bir kez daha bizden bir adım önde. Bir kez daha sadece mızmızlanıp duruyoruz.', 'Türkiye, kasten psikolojimizi bozuyor.' ve 'Maraş, Kıbrıs Helenizmi'ne mezar oldu.' gibi ifadelere yer verildi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin en büyük gazetesi Fileleftheros gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne son ziyaretini ve Gazimağusa şehrinin yıllardır kapalı tutulan bir ilçesi olan Maraş'ta yaşanan gelişmeleri 'kendi bakış açısından' değerlendirdiği bir analiz yayımladı. 

Fileleftheros: Türkiye yine bizden bir adım önde! Mızmızlanıyoruz!

Nikos Chr. Charalambous tarafından kaleme alınan ve çevirisinin SuperHaber tarafından yapılan ilginç analizde, şu ifadelere yer verildi: 

 

ERDOĞAN, KIBRIS PLANINI UYGULAMAYA KOYDUĞUNU GÖSTERDİ

Beklendiği gibi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kıbrıs'ın Türkler tarafından işgal edilmesinin 47. yılını kutlamak için işgal altındaki Kıbrıs topraklarına (ç.n: Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) birkaç gün süren ziyareti, kendisinin 2 yıl önce aldığı kararlarda bir değişiklik olmadığını gösterdi. Ziyarette bildirilen ise, aksine, verilen o kararların 'uygulamaya konduğu' idi. 

KUZEY KIBRIS'IN VAR OLMASININ TEK SEBEBİ TÜRK ASKERİ

Kıbrıs Türklerinin elinde bulunan Kapalı Famagusta (ç.n.: Maraş'ın bir ilçesi olduğu Gazimağusa) şehrini açma kararının ciddiyetini doğrulandığı ziyarette 'Şehirde malı bulunan ve yıllardır onlara erişemeyen eski sahiplerinin ve yararlanıcılarının mağduriyetinin giderileceği' açıklandı ve eklendi 'Ve bu süreç EVKAF tarafından yürütülecektir.' Tabii, herkesin bildiği sebeplerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda sözü Tatar'a vererek alınacak önlemleri ve uygulamaları açıklamasını istedi. Kaç tane Kıbrıs Rumunun malına el koyulacağı ve EVKAF'ın sahibi olacağı ise bilinmiyor. Ersin Tatar, aynı zamanda 'Yeni bir uzlaşı ancak iki eşit devlet arasında başlayabilir.' ifadelerinde bulundu.

Fileleftheros: Türkiye yine bizden bir adım önde! Mızmızlanıyoruz! - Resim : 2

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (ç.n.: Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)'nin varlığını sürdürebilmesinin tek açıklaması ise adada bulunan Türk askeri.

'ERDOĞAN, KIBRIS RUMLARINDA PANİK VE HİSTERİYE SEBEP OLDU'

Her nasılsa, Erdoğan'ın ziyareti, istenen sonuçlara ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Maraş konusundaki fikir ve amaçlarının medyaya sızması, başta Famagusta (ç.n: Gazimağusa) mültecisi olanlar olmak üzere tüm Kıbrıs Rumlarında büyük bir üzüntü, panik ve hatta histeriye sebep oldu. 

Kıbrıs'ta duyulup yazılanlar arasında 'Eğer Varosia (ç.n.:Maraş) kaybedilirse tüm Kıbrıs kaybedilir.', 'Türklerden kapalı şehirde gelecek yeni bir başarı, Kıbrıs'ta problemin çözümünün mezar taşı olur.' gibi cümleler bulundu.

'TÜRKİYE, KASTEN PSİKOLOJİMİZİ VE DENGEMİZİ BOZUYOR'

Türkiye, aşağıda gösterileceği gibi, Varosia (Maraş) sorununu 1984 yılından beri Kıbrıs Rumlarına karşı bir psikolojik savaş unsuru olarak kullanıyor ve dengemizi bozuyor.

GAZİMAĞUSA, KIBRIS HELENİZMİNİN MEZAR TAŞI OLDU

Sonuç olarak, Famagusta (ç.n.: Gazimağusa) şehri, Kıbrıs Helenizminin milli ve fiziksel varlıklarını sürdürmelerini garanti altına alacak bir çözümün mezar taşı oldu. 

TÜRKİYE BİZDEN BİR ADIM ÖNDE, MIZMIZLANIP DURUYORUZ

Maalesef, bir kez daha, Türkiye bizden 'bir adım önde'. Bir kez daha, ısrarcı olduğumuzu kanıtlamakla kaldık. Olayların gelişme şekli bizi engelliyor ve kaçırılan fırsatlar konusunda mızmızlanıp duruyoruz. 

 

 

Kaynak: Fileleftheros

Çeviri: Cengiz Büyükuncu

 

Fileleftheros: Türkiye yine bizden bir adım önde! Mızmızlanıyoruz! ile ilgili etiketler Güney Kıbrıs KKTC Kapalı Maraş analiz Gazimağusa famagusta kıbrıs türk cumhuriyeti mızmızlanıyoruz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.