Fikret Şeneş kimdir? Ne zaman öldü?

Fikret Şeneş kimdir? Yılbaşı akşamı NTV ekranlarında Darülaceze yararına yapılan gecede bir çok ünlü şarkıcı sahne alıyor. Sevilen besteci Fikret Şeneş'in anıldığı gece de söylenen şarkılar herkesi hüzünlendiriyor. Fikret Şeneş'in hayatını öğrenmek isteyenler araştırma yapmaya başladı. İşte Fikret Şeneş kimdir? Ne zaman öldü? Merak edilen detaylar haberimizde...

Fikret Şeneş kimdir? Sevilen besteci Fikret Şeneş'in anıldığı gece de söylenen şarkılar herkesi hüzünlendiriyor. Fikret Şeneş'in hayatını öğrenmek isteyenler araştırma yapmaya başladı. Yılbaşı akşamı NTV ekranlarında Darülaceze yararına yapılan gecede bir çok ünlü şarkıcı sahne alıyor. İşte Fikret Şeneş kimdir? Ne zaman öldü? Merak edilen detaylar haberimizde...

FİKRET ŞENEŞ KİMDİR?

Fikret Şeneş, 1921 doğumlu; 16 Şubat 2015, İstanbul'da vefat etmiştir. İlk Türk kadın şarkı sözü yazarıdır. Türkçe sözlerini yazdığı 290'a yakın şarkıyı Türk pop müziğine kazandırmıştır. Şarkıları büyük ilgi görmüştür.

1950'lerin ortalarında, 30'lu yaşların başında olan Fikret Şeneş ilk şarkı sözlerini Erol Büyükburç'a yazmış, şan dersi almış ve piyano çalmıştır. 1960'ların sonunda ilk Türkçe söz yazdığı şarkı "İki Yabancı" olmuştur. Günümüze dek Türk pop müziğinde popüler sanatçılara yüzlerce şarkı yazmıştır.

Fikret Şeneş'in annesi Calibe Hanım eşiyle birlikte tek kızlarına "Şeneş" soyadını dönemin Soyadı Kanunu'yla birlikte kendileri seçmiştir. İstanbul Amerikan Kız Koleji'nden mezun olduktan sonra konservatuvarın şan bölümüne yazılan Fikret Şeneş evlendiği için konservatuvarı bitiremeden ayrılmıştır. Bedii Bey ile 18 yıl süren evlilik yapmıştır.

Alzheimer tedavisi gören Şeneş 16 Şubat 2015 tarihinde hayatını kaybetti. Şenes'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilmiştir.

FİKRET ŞENEŞ ŞARKILARI

Sensiz Yıllarda

Kimler Geldi Kimler Geçti

Palavra Palavra

Ben Varım

Sana Neler Edeceğim

İki Yabancı

Anlamazdın

Bak Şu Adama Aşık

Baksana Talihe

Kaybolan Yıllar

Anlamadım Gitti

Veda Etmem

Dile Kolay

Haykıracak Nefesim

Bambaşka Biri

Yeniden Başlasın

Bir Günah Gibi

Son Yolcu

Uykusuz Her Gece

Kimler Geldi Kimler Geçti

Versin Tanrı İstemeden

Yolcu Yolunda Gerek

Bir Zaman Hatası

Fikret Şeneş kimdir? Ne zaman öldü? ile ilgili etiketler Darülaceze NTV fikret şeneş kimdir nereli kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.