FIFA, futbol oyun kurallarını değiştirecek mi? İşte devrim gibi o fikirler...

İspanyol basını, FIFA'nın gelecekte dünya çapında uygulamaya koymayı düşündüğü kuralları açıkladı. Gençlik turnuvasında denenecek kuralların etkisi değerlendirildikten sonra olumlu geri dönüşler alması halinde uygulanmaya başlanacak. Çılgın fikirlerin arkasındaki isimlerin başında ise Arsene Wenger geliyor.

Futbolun patronu FIFA bir süredir futbolda yeni kurallar üzerine çalışıyor. İspanyol basınında yer alan haberlere göre FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği); 'Futbolun Geleceği Kupası' isimli bir turnuvada organize ederek yeni kuralları test edecek. 

Yeni kurallara göre maçlar 30'ar dakikalık iki yarıdan 60 dakika haline gelebilir! Kısa süre önce Real Madrid Başkanı Florentino Perez de "Yeni nesil oturup televizyon karşısında 90 dakika maçları izlemiyor. Onları yakalamalıyız. Futbolun geleceğinde 90 dakika maç çok uzun ve sıkıcı" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

TOP ÇIKINCA SÜRE DURACAK

FIFA'nın test turnuvasındaki takımlar henüz netleşmedi ancak PSV, AZ, RB Leipzig ve Club Brugge gibi takımların isimleri geçiyor. Futbolun kurallarını değiştirmeyi planlayan FIFA, bu kuralları gençlik turnuvasında deneyecek. Fransız futbol adamı FIFA Futbol Gelişim Direktörü Arsene Wenger'in arkasında olduğu tüm bu kural değişiklikleri tartışma yaratacak gibi görünüyor. FIFA'nın değişiklik yapmayı planladığı kurallarsa şöyle:

45 dakikalık iki devreden oluşan bir futbol maçı, FIFA'nın planladığı yeni kurallarda 30'ar dakikalık iki devreye düşürülecek.

Topun oyun dışında kaldığı anlarda süre duracak. Basketbol maçlarında görülen bu kural, taraftarların en çok desteklediği kural oldu.

Pandemi nedeniyle değişiklik hakkı 3 oyuncudan 5 oyuncuya çıkartılmıştı. FIFA, planladığı yeni kurallarda sınırsız oyuncu değişikliği olması isteniyor.

Elle kullanılan taç atışları, yeni kurallar çerçevesinde ayakla kullanılmaya başlanacak. FIFA bu durumu, topun rakip alana kolaylıkla geçebileceği için daha çok tehlikeli pozisyon yaratabileceği görüşünde.

Basketbola benzer bir başka kural ise sarı kart gören futbolcuların 5 dakika boyunca kenara gönderilip cezalandırılması olacak. 

FIFA, futbol oyun kurallarını değiştirecek mi? İşte devrim gibi o fikirler... ile ilgili etiketler FIFA Arsene Wenger Futbol Oyun Kuralları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.