Fidel Castro 90 yaşında hayatını kaybetti! Kardeşi son isteğini açıkladı... / VİDEO

Küba'nın efsanevi lideri, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu. Castro'nun ölümü, uluslararası haber ajansları tarafından son dakika olarak dünyaya geçildi. Fidel Castro, son olarak Ağustos ayındaki doğum gününde kamuoyu önüne çıkmıştı. Raul Castro, Fidel Castro'nun naaşının kendi isteği üzerine yakılacağını ve bugün naaşın krematoryuma gönderileceğini duyurdu.

Fidel Castro hayata gözlerini yumdu. Küba Devlet Televizyonu son dakika haberi olarak bildirdiği gelişmede 90 yaşındaki Fidel Castro'nun hayatını kaybettiği duyuruldu. Fidel Castro Küba Devlet Başkanlığı görevini 2008 yılında kardeşi Raul Castro'ya bırakmıştı.

'FİDEL CASTRO'NUN NAAŞI YAKILACAK'

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada abisi Fidel Castro'nun yaşamını yitirdiğini açıkladı. Duygulu konuşmasının sonunda Küba Devrimi'nin sloganı olan "Her zaman zafere doğru" diyen Raul Castro, Fidel Castro'nun naaşının kendi isteği üzerine yakılacağını ve bugün naaşın krematoryuma gönderileceğini duyurdu. Küba’da önümüzdeki birkaç gün boyunca ulusal yas yaşanacak.

261120161122319312164_3.jpg

Küba'daki komünist devrimin lideri Castro'nun ölümü, uluslararası haber ajansları tarafından son dakika olarak dünyaya geçildi. Fidel Castro, aylar sonra ilk kez 13 Ağustos'taki 90. doğum günü kutlamaları için kamuoyu önüne çıkmıştı.

261120160954038703407_3.jpg

Castro ondan önce de Nisan ayındaki Komünist Parti kongresinde topluluk içinde görüntülenmişti. Kongrede kürsüye çıkan Castro, "Yakında 90 yaşında olacağım. Yakında ben de diğer önderler gibi gideceğim. Elbette hepimizin zamanı gelecek. Ancak Kübalı komünistlerin idealleri, inançları bu dünya için, insanlık için fayda sağlamaya devam edecek. Bu idealler için savaşmaya devam etmeliyiz" diye konuşmuştu.

Fidel Castro, 55 yıl önce gerçekleştirdiği devrimin ardından ada ülkesi Küba'ya tek parti rejimini ve sosyalist sistemi getirmiş, merkezi planlama ekonomisini uygulamaya sokmuştu.

FİDEL CASTRO KİMDİR?

1926: Küba'nın güneydoğusundaki Oriente'de doğdu.

1953: Batista rejimine karşı başlattığı ayaklanma başarısız oldu ve hapse konuldu.

1955: 21 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

1956: Che Guevara ile birlikte hükümete karşı gerilla savaşı başlattı.

1959: Batista kaybetti, yılın ilk günlerinde Başbakan oldu.

1960: CIA'in desteklediği Domuzlar Körfezi Çıkarması'nda rakiplerini yendi.

1961: Castro, ilk kez Küba'nın sosyalist politikalar izleyeceğini dünyaya duyurdu.

1962: Sovyetler Birliği'nin Küba'ya nükleer füze yerleştirmesi dünyayı bir savaşın eşiğine getirdi.

1976: Küba Ulusal Parlamentosu tarafından Başkan seçildi.

2008: Sağlık sorunları nedeniyle Küba Devlet Başkanlığı görevini bıraktı.

Fidel Castro 90 yaşında hayatını kaybetti! Kardeşi son isteğini açıkladı... / VİDEO ile ilgili etiketler Küba Fidel Castro
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.