FIAT'ın CEO'su ölüm döşeğinde!

İtalyan otomotiv devi Fiat Chrysler Grubu’nda (FCA) şok üstüne şok yaşanıyor. Grubun 66 yaşındaki efsane CEO’su Sergio Marchionne’nin ölüm döşeğinde olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte hafta sonu apar topar yerine Jeep ve Ram markasının başındaki Mike Manley’in atanmıştı. Bu atama üst yönetimi karıştırdı. Üst yönetimdeki ilk istifa ise Türkiye'nin yakından tanıdığı isimden geldi.

Marchionne’nin normal şartlarda 2019 yılında emekli olmasının ardından yerine aday olarak gösterilen 4 isimden biri olan FCA Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Başkanı Alfredo Altavilla dün sürpriz bir kararla istifa etti.

İstifasını yönetim kuruluna sunan Altavilla'nın Ağustos sonu görevi bırakacağı resmi olarak da teyit edildi.

TOFAŞ’IN ESKİ CEO’SU
54 yaşındaki Altavilla’nın istifa kararında Marchionne’nin yerine CEO olarak Manley’in seçilmesi etkili oldu. Tofaş’ın eski CEO’su olarak da yakından tanıdığımız İtalyan yönetici Alfredo Altavilla, FCA Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerini 1990’dan beri yönetiyor. Fiat’ın odak pazarı olan Avrupa’da, kriz dönemini bile başarıyla yöneten Altavilla, Marchionne’nin devamında görev alma ihtimali en yüksek olan adaylardan birisiydi.

Geçtiğimiz hafta FCA Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann ile birlikte İstanbul’da Tofaş’ın 50. yılı törenine katılan Altavilla’nın tercih edilmeme sebebi olarak küresel birikiminin Manley’e göre daha eksik olması gösteriliyor.

Mike Manley’in 9 yıl efsane Marchionne ile birlikte çalıştığı, grubun en başarılı iki markası olan Jeep ve Ram’in elde ettiği kârlılıkta büyük pay sahibi olduğu biliniyor.

 

FIAT'ın CEO'su ölüm döşeğinde! ile ilgili etiketler Fiat CEO Sergio Marchionne Mike Manley Alfredo Altavilla
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.