Fi hangi televizyon kanalında yayınlanacak?

İnternet platformu Puhu Tv'de yayın hayatına başlayan Fi 9 Mart'ta 10.bölümü ile final yaptı. İzleyiciler tarafında heyecanla izlenen dizi final bölümünde gerilim dolu sahnelerin yanında Afife'nin prömiyer günü ile etkileyici anlar yaşattı. Duru her şeye rağmen müzikale çıktı. Herkes tarafından büyük bir hayranlıkla izlenen dizi internet platformu Puhu Tv'den sonra televizyonda bir kanalda yayınlanacak. Vatandaşlar ise hangi kanalda yayınlanacağı merak ediyor.Peki Fi hangi kanalda yayınlanacak? Detaylar haberimizde...

Fenomen dizi Fi hangi kanalda yayınlnacak? Serenay Sarıkaya, Ozan Güven, Berrak Tüzünataç, ve Mehmet Günsür'ün başrollerinde oynadı Fi izleyiciler tarafından heyecanla takip edildi. 2.sezonu Çi'nin 10.bölümü ile final yaptı. Mert Baykal'ın yönetmenliğini yaptığı Ay Yapım imzalı dizi vatandaşlar tarafından hayranlıkla izlenenirken sosyal medyada da adından çok söz ettiriyor. Final bölümünden sonra Fi bu sefer ise televizyon kanalında yayınlanacak. Peki Fihangi kanalda yayınlanacak? Merak edilen sorunun cevapları detayları ile haberimizde...

cats

Fenomen dizi Fi televizyon ekranlarında yayınlamaya başlayacak. Show Tv ekranlarında yayınlanacak dizinin fragmanıda yayınlandı.

Show Tv'de yayınlanacak Fi ilk bölüm fragmanı izle!


Fi, Azra Kohen isimli yazarın Fi, Çi ve Pi isimli eserlerinden uyarlanan bir Türk psikolojik gerilim internet dizisi. 12 bölüm süren birinci sezon puhutv üzerinde 31 Mart 2017 tarihinde yayınlanmaya başladı ve 16 Haziran 2017 tarihinde sona erdi. Romanları, senaryosuna Nükhet Bıçakçı'nın uyarladığı dizinin yapımcılığını Ay Yapım, yönetmenliğini Mert Baykal üstlenmiş olup başrollerini Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç, Büşra Develi, Tülay Günal ve Osman Sonant paylaşmaktadır. İkinci sezonun ise 9 Kasım 2017'de başladı.

Birinci sezonda psikiyatr olan Can Manay'ın hayatı anlatılmaktadır. Manay, hem üniversitede psikoloji dersleri vermekte, hem de kendi televizyon programında terapi yapmaktadır. Şans eseri karşılaştığı Duru'ya aşık olur ama Duru'nun Deniz adında sevgilisi vardır. Ayrıca ders verdiği okuldaki Bilge isimli öğrencisinin iyi bir psikolog olacağına inanmakta ve onun sınırlarını zorlamaktadır. Öte yandan Özge Egeli isimli bir muhabir Can Manay'ın kirli geçmişini ortaya çıkarma konusunda kararlıdır.

Dizi, ikinci sezonu da tamamlandığı zaman her hafta ikişer bölüm olmak üzere Mart-Haziran 2017 tarihlerinde televizyonda Show TV kanalında yayınlanacaktır.
1.sezon final bölümünde neler yaşandı?
Eti, yıllardır kendisine eziyet çektiren babasının ölümü ile rahatlarken, Özge de Sadık'ı yaralamasının üzerinden onun yanında beklemektedir. Murat Yılmaz'ın hala kendisine aşık olduğunu öğrenen Bilge, onu reddettikten sonra ofise geçer ve öğrenir ki Can Manay, ofisi kapatma kararı almıştır ve kendisi de dahil olmak üzere herkes işsiz kalmıştır. Deniz, Can'ın yaptıkları yüzünden sanat merkezi projesinden vazgeçer ve bunu öğrenen öğrenciler, Duru'yu sorumlu tutarak ona karşı çıkarlar. Sadık, Can'ın yeni kaldığı yere gider ve onu ofisini ve programını tekrar açması için zorlar. Bilge, Can Manay'ın son mektupunu televizyonda görür ve "yoruldum" demesini duyunca, onun yardıma ihtiyacı olduğunu düşünür hemen; çünkü yıllar önce annesi yorgunum dedikten sonra intihar etmiştir. Özge, yeni telefonunu alınca Furkan'ın en son gönderdiği mesajı sonunda görür ve Yıldız Kolhan'ın nasıl öldüğünü öğrenir. Duru'nun yıl sonu gösterisinde baş dansçı olmasına ekipteki herkes karşı çıkar ama Duru herkesten özür dilerse onu affedeceklerini söylerler. Duru da özür dilemeyi reddedince Deniz, Ceren'i baş dansçı yapar ve Duru duygusal bir çöküş yaşar. Özge, bütün öğrendiklerini videoya çeker ve internette paylaşır. Duru ise gösteriye çıkamayınca eve gider ve sonunda Can Manay'ın kapısını çalar. Can Manay onu "nihayet" diye karşıladıktan sonra, İkili geceyi birlikte geçirir.

MÜZİK

Dizinin birden farklı bölümünde ana konuya bağlı olarak Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan öğrencilerden bazıları müzik performansları yaptılar. Ama genel olarak dizinin müziklerini, açılış müziği de dahil olmak üzere Cem Öget besteledi. İlk sezonun sekizinci bölümünde Dicle Olcay, Mavi'nin "Aç Kapıyı Gir İçeri" isimli parçasını Deniz ve diğer öğrenciler eşliğinde sanat merkezinde söyledi.Birinci sezon finalinde Muhyiddin Abdal'ın "İnsan İnsan" şiirini Fazıl Say besteye uyarladı ve Güvenç Dağüstün, Cem Adrian, Selva Erdener, Burcu Uyar sanatçıları seslendirdi. Aslında Fazıl Say'ın 2013 yılında çıkan İlk Şarkılar isimli albümünde yayınladığı bu parça, Burcu Uyar'ın bir görüşmesinde dediğine göre başlangıçta bir film müziği için kaydedildi ama film iptal oldu.

755x390-fi-dizisi-31-martta-basliyor

GELİŞİMİ

Roman serisinin yazarı Azra Kohen bir görüşmesinde, kitaplarının dizi veya filme çekilmesiyle ilgili 2 yıldır birçok yapım firmasıyla görüştüğünden bahsetti ve aslında kitaplarının henüz diziye çevrilmesini istemediğini, daha en az 5 sene bekleyeceğini söyledi.Ama daha sonra Ay Yapım ile karşılaşınca fikrinin değiştiğini belirtti.Ozan Güven, Mayıs 2017'de bulunduğu bir görüşmede projenin ilk olarak 1.5 sene önce ortaya atıldığını ve henüz oyuncu kadrosu oluşturulmamışken projeden kendisine bahsedildiğini söyledi. Ayrıca bunun bir kişisel gelişim kitabı olduğunu ve iyi bir iş çıkmasına ihtimal vermediğini de belirtirken, roman serisinin yazarı, serinin diziye uyarlanması konusunda "Ben zaten kitapları görsel bir algıda yazdım" dedi ve bu nedenle hikâyeleri de ona göre dizayn ettiğini belirtti. Romanların diziye uyarlanmasında fikrinin değişmesinde en çok etkili olan kişinin, "Ay Yapım faktörü dışında, isim olarak Pelin Diştaş'ın oldukça önemli " diyerek Pelin Diştaş olduğunu belirtti. Yazar, Ay Yapım'a gelene kadar "değişik insan kategorileri" tanımak amacıyla yapım şirketlerinin çağırdığı toplantılara katıldı, ayrıca "Eğer bu ekip olmasaydı, Ay Yapım’ın bu kadrosu olmasaydı, kesinlikle dizi olmayacaktı bu kitap" sözlerini de ekledi.

Proje, ilk defa çevrimiçi ortamda duyurulduğu zaman dizinin isminden sosyal medyada "Fi Çi Pi" olarak bahsediliyordu, ama roman serisinin yazarı Azra Kohen dizinin bir isminin olduğunu söyledi. Mart 2017'de puhutv tarafından dizinin resmi isminin Fi olduğu açıklandı ve ilk tanıtım afişi yayınlandı.Roman serisini, Fi olarak adlandırılan televizyon dizisinin senaryosuna Nükhet Bıçakçı uyarladı.Dizinin ilk tanıtım videosu ise 10 Mart 2017 tarihinde yayınlandı.31 Mart 2017 tarihinde ise ilk 3 bölümü yayınlanması planlandı. 25 Mart 2017 tarihinde Vodafone isimli telekomünikasyon şirketinin, diziye sponsor olduğu duyuruldu ve aynı şirket kendi müşterilerine 6 ay boyunca Fi'yi hiçbir internet ücreti ödemeden izleyebileceklerini açıkladı.

Aralık 2017'de yazar Azra Kohen, Radyo Trafik Marmara'da katıldığı Yazarın Dilinden isimli radyo programında dizinin ikinci sezonda bitirilmesi kararını aldığını açıkladı. Konuşmasının devamında, aslında dizinin 4 sezon sürmesinin planlandığını ama ikinci sezonda kitaplardaki konudan sapıldığını ve sabit kalan tek şeyin karakterler olduğunu söyleyerek dizinin devamının gelmesini istemediğini belirtti.Ayrıca Azra Kohen konuşmasında ilk sezon ile ilgili "üçüncü bölümden itibaren kitaptaki referans noktaları sabit kalarak,, bambaşka bir hikaye anlatıyorlar" ifadesinde bulundu.Ama zaten yapım şirketi, ilk iki kitaptaki aksiyon yoksunluğundan dolayı projeyi en başından beri iki sezon olarak bitirmeyi planlıyordu ve Habertürk yazarı Mustafa Doğan bir yazısında bitme kararını verenin Kohen değil yapım şirketi olduğunu iddia etti. Buna karşılık olarak Kohen, yapım şirketi ile aralarındaki kontratta "Dizi hiçbir şekilde kitabın ve karakterlerin özünden uzaklaşamaz ve anlamlarının dışına çıkamaz" maddesinin olduğunu belirterek dizinin sonlanması kararını kendisinin aldığını ve ayrıca bu süreçte başından geçenleri konu alan bir kitap kaleme alacağını söyledi.

202572

ANA KADRO

Can Manay (Ozan Güven), ülkenin en önde gelen psikiyatristi ve aynı zamanda en çok izlenen televizyon programının sunucusudur. Normal bir hayatı olan Can Manay, Duru ile tanıştığında ona karşı saplantılı bir aşk beslemeye başlar. Artık Duru'nun hayatını uzaktan izlemeye başlar.
Duru Durulay (Serenay Sarıkaya), bir konservatuvar öğrencisidir ve tek hayali dans etmek, sahnede var olmaktır. Dizinin karakterlerinden birisi olan Deniz ile romantik bir ilişkisi vardır. Henüz okulu bitmeden Can Manay'ın New York'e gönderdiği dans videosu ile New York Academy seçmelerine kabul edildi. Pastel tonlardaki giysileri ve sade takılarıyla güçlü bir stile sahip.
Deniz (Mehmet Günsür), üniversite hocası ve dans gösterileri hazırlayan bir kompozitördür. Aşık olduğu kadın Duru ile birlikte yaşamaktadır.
Özge Egeli (Berrak Tüzünataç), Can Manay ile ilgili gerçekleri ortaya çıkartmaya çalışan bir gazeteci ve aynı zamanda inatçı ve güçlü bir kadındır.Can Manay'ın gerçeklerini ortaya çıkarma isteği asistanlığını yaptığı gazetecinin geçirdiği kaza sonrası gerçekleşir. Eşcinseldir, fakat buna rağmen ilerleyen bölümlerde Sadık'a karşı olan hisleri artmıştır. Kıyafet seçiminden daha önemli şeylere zaman harcaması gerektiğini düşündüğü için giydiği giysiler hep günlüktür.
Bilge Görgün (Büşra Develi), Can Manay'ın üniversitedeki psikoloji sınıfından çok başarılı bir öğrencidir. Pek sosyal birisi değil, çekingendir.Zeka geriliği olan bir kardeşi ve babasıyla birlikte fakir bir hayat sürmekte, okulundaki bursunu korumak için ise her şeyi yapmayı kafasına koymuş cesur biridir.
Eti (Tülay Günal), Can Manay'ın doktoru ve geçmişini bilen kadın.
Sadık Murat Kolhan (Osman Sonant), ünlü bir medya şirketinin patronu. Çoğu kişi Can Manay ile ikisini dost olarak bilmekte, ama aslında Can, sahip olduğu eski karısı Yıldız'ın dosyaları ile Sadık'ı tehdit etmekteydi. Sadık ise Can Manay ile ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak amacıyla Özge'yi tutmuştur.

Fi hangi televizyon kanalında yayınlanacak? ile ilgili etiketler hangi kanalda yayınlanacak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.