Fetullah Gülen ile Sedat Peker'e fısıldayan aynı "kuş" mu?

Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Mehmet Ağar ve adamlarının 'cemevine saldırı planı' olduğunu öne sürdü. Peker'in o tweetini bugünkü köşe yazısında ele alan Sözcü yazarı Aytunç Erkin, çok çarpıcı tespitlerde bulundu

Suç örgütü kurmakla suçlanan ve yurt dışında firari olarak bulunan Sedat Peker, yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin gündemini değiştirmeye devam ediyor.

Sedat Peker, pazartesi akşamı sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Alevi vatandaşlara yönelik bir saldırı girişimi planlandığını öne sürdü.

Gaziosmanpaşa'da 1995 yılında düzenlenen saldırıdan daha büyük bir eylemin eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın adamları tarafından organize edildiği iddiasında bulunan Peker, "Planları bir cemevine saldırıdır" dedi.

Peker'in bu açıklaması İstanbul Gazi Mahallesi'nde 12 Mart 1995'te üç kahvehanenin taranmasıyla başlayan olaylar 23 kişinin hayatını kaybetmesi, 653 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayların acı hafızalarını tazeledi.

ŞEYTAN AYRINTIDA GİZLİ!

Sözcü yazarı Aytunç Erkin ise tam bu noktada çok çarpıcı tespitlerde bulundu. "İstihbarat kuşları ve Gazi Mahallesi" başlığını taşıyan bir köşe yazısı kaleme alan Erkin, Gazi olayları öncesinden gazeteci Ruşen Çakır'ın Fetullah Gülen ile yaptığı röportajı hatırlattı.

O röportajda Gülen şu ifadeleri kullanmıştı;

“Gaziosmanpaşa hadiselerinden bir buçuk ay kadar önce birisi vasıtasıyla yukarılara bir rapor ilettim. İstihbaratta profesyonel bir dostumun verdiği bu raporda, PKK tarafından Almanya'da büyük hazırlıklar yapıldığı, Türkiye'de bazı hassas yerlerde Alevi ocak ve bucaklarının kundaklanacağı, Aleviler'den bazılarının vurulacağı ve bütün bunlar Sünnilere isnat edilerek Alevilerin ayaklandırılıp, bir Sünni-Alevi çatışması meydana getirileceği bu raporda yazılıydı. (…) Niyetleri, ülkeyi parçalamak, polisi yıpratıp askeri bir cuntaya gel demek, Müslümanları ve milli, dini hizmet veren müesseseleri ezmekti…”

İSTİHBARAT KAYNAKLARI AYNI MI?

Makalesini, "Yani… Gülen, Ocak 1995'te dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e “istihbarat raporu” ilettiğini, Alevi yurttaşlarımıza yönelik provokasyon yapılacağını söylediğini gazeteci Ruşen Çakır'a anlatıyor!" sözleriyle sürdüren Sözcü yazarı Erkin şu soruyu da gündeme getirdi;

"Gülen'in “profesyonel istihbaratçı dostu” neden devlete değil de bir imama istihbarat verdi? Gazi olayları birileri tarafından kurgulanmış mıydı? Kim bu raporu veren ‘dost'?"

PEKER VE GAZİ OLAYLARI

Tam 26 yıl sonra, FETÖ ile ilişkisi olduğuna dair iddialar da ortaya atılan Sedat Peker'in sosyal medya hesabından bu paylaşımı yaptığına dikkat çeken Erkin şunları kaydetti;

"Fetullah Gülen'in 1995'te Başbakan Tansu Çiller'e sunduğu ‘provokasyon' raporundan tam 26 yıl sonra Sedat Peker de aynı ‘provokasyon' uyarısında bulundu! Garip değil mi? Ya da ilginç! Belki de şaşırtıcı!

Peker'in 2 Mayıs'tan bu yana yayınladığı videolar, iddiaları mutlaka araştırılmalı! Devlet-siyaset-mafya ilişkisi… Gazetecilere ya da siyasetçilere verilen destekler… Kirli ihaleler… Hepsi mutlaka masaya yatırılmalı ve yargı araştırmalı! Ancak…

Biz gazetecilere düşen görev satır aralarını okumak! Gerçeğe ulaşmak ve sorulara yanıt aramak!

Arşivi hatırlatmak… Bu nedenle Sedat Peker'e ‘istihbari' bilgilerin nasıl ulaştığı da mutlaka ortaya çıkarılmalı!"

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Fetullah Gülen ile Sedat Peker'e fısıldayan aynı "kuş" mu? ile ilgili etiketler FETÖ Gaziosmanpaşa Sedat Peker Aytunç Erkin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.