Melek Çetinkaya hakkında istenen ceza belli oldu

15 Temmuz hain darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle müebbet hapse çarptırılan Hava Harp Okulu öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya, katıldığı bir televizyon programında FETÖ elebaşını korumuş ve övmüştü. Bu olayın ardından hakkında soruşturma başlatılan Çetinkaya, ‘Basın ve Yayın Yoluyla Suçu ve Suçluyu Övmek’ suçundan hakim karşısına çıkacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nce gerçekleştirilen 15 Temmuz kanlı darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle müebbet hapse çaptırılan Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan Melek Çetinkaya'nın söylemleri ile Fetullahçı Terör Örgütü'ne ve terör örgütü liderine yönelik övme içerikli beyanda bulunması olayıyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.

FETÖ'YÜ MASUMLAŞTIRDI

Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre; Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili iddianame düzenlendi.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Melek Çetinkaya'nın 12 Temmuz günü ulusal olarak yayınlanan programda cemaat olarak belirtmiş olduğu Fetullahçı Terör Örgütü'nü, "Fetullah Gülen teröristtir diyemiyorum. Ama bana bu cemaatin içindeki insanların arasında muhakkak tanıdıklarınız vardır diye, benim komşularım oldu mesela cemaatten birçok arkadaşlarım oldu. Ben tertemiz insanlar olduklarını düşünüyorum. Yani bu insanların terörist olabileceğini düşünmüyorum..." şeklinde ifade ettiği kaydedildi.

Melek Çetinkaya hakkında istenen ceza belli oldu

KONUŞMASI VE SAVUNMASI ÇELİŞTİ

İddianamede, oğlu 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsü sonucunda ilk derece mahkemesi tarafından 'Anayasal Düzeni Değiştirmeye Teşebbüs' suçundan müebbet hapis cezası almış olan Melek Çetinkaya'nın örgüt üyeleri ve örgüt liderine yönelik tertemiz insanlar olduklarını düşündüğünü, bu insanların terörist olabileceğini düşünmediğini ifade ettiği, savunma içeriğinde ifadelerini aslında komşusu olarak tanıdıklarına yönelik söylediğini, cemaat olarak adlandırdığı yapının içerisindekilerin tamamını ifade etmediğini belirtmiş ise de savunma içeriğinin konuşmanın bütünlüğüyle çeliştiği belirtildi.

YARGILANACAK

İfade bütünlüğünde komşularından da örnekleme yapılarak cemaat olarak ifade ettiği FETÖ üyelerinin tamamına yönelik söz konusu ifadelerin kullanıldığının anlaşıldığı kaydedildi. Şüphelinin kullanmış olduğu ifadelerle bir bütün olarak 'Basın ve Yayın Yoluyla Suçu ve Suçluyu Övmek' suçunu işlediği belirtildi. Şüphelinin 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği öğrenildi.

Melek Çetinkaya'nın atılı suç kapsamında cezalandırılması talep edildi. Şüpheli ilerleyen günlerde Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Melek Çetinkaya hakkında istenen ceza belli oldu ile ilgili etiketler FETÖ hapis Melek Çetinkaya övgü Taha Furkan Çetinkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.