FETÖ'ye çifte operasyon! 32'si subay 68 gözaltı kararı var...

FETÖ yapılanmalarına karşı Ankara ve İstanbul merkezli iki operasyon başlatıldı. Operasyonlardan ilki örgütün Sahil Güvenlik Yapılanmasına yönelik. 4'ü aktif görevde 32 asker için gözaltı kararı alındı. İstanbul merkezli ikinci operasyonda ise 36 kişinin gözaltına alınması istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 2 albay, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 3 teğmen, 25 astsubay olmak üzere toplam 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 4'ü aktif görevde.

İSTANBUL MERKEZLİ 8 İLDE OPERASYON

Edinilen bilgilere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY mensuplarına yönelik İstanbul merkezli 8 kentte eş zamanlı operasyon başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele polisi tarafından Bylock Kriptografik haberleşme sisteminin gerçek kullanıcısı oldukları tespit edilen 36 şüpheli kişilerin yakalanması için başlatılan eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda gözaltının olduğu bildirildi.

 

FETÖ'ye çifte operasyon! 32'si subay 68 gözaltı kararı var... ile ilgili etiketler FETÖ Sahil güvenlik ByLock kriptografik
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.