FETÖ'nün yerine Menzilciler mi geçiyor?

Akşam gazetesi yazarı Hüseyin Besli bugünkü yazısında oldukça dikkat çeken bir uyarıda bulundu. FETÖ'nün devlet içinde nasıl palazlandığına dikkat çeken Besli, önümüzdeki 15-20 yılda yeni bir FETÖ tehdidi ile karşılaşmamak için teyakkuz halinde olmak gerektiğini yazdı. Hüseyin Besli, Menzil tarikatının ismini de vererek dikkatli olmak gerektiği vurgusu yaptı...

İşte o yazı:

‘Bana ne?’ demeden

1

15 Temmuz darbe girişiminin millet tarafından bertaraf edilmesinden sonra; FETÖ’ye yönelik temizlik ve tasfiyenin devlette ve sivil toplumda ortaya çıkardığı boşluğu doldurmaya çalışan açıkgözler türedi.

Bu hususu iki grup üzerinden irdeleyebiliriz.

Birincisi, Kemalistler

İkincisi ise, kimi tarikatlar ve vakıflar.

2

Bırakalım; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan itibaren ülkenin tepesinden bir türlü inmeyen askeri vesayet uygulamalarını. Ki, daha başlangıçta, yeni cumhuriyet ilan edilmeden, bizzat Mustafa Kemal’in eliyle ve emriyle Birinci Meclis feshedilmiş, askeri vesayete hayır diyecek bütün muhalif sesler susturulmuştur. Bu vaziyet Mustafa Kemal’in ölümüyle de bitmemiş Milli Şef İnönü eliyle 1950’ye kadar sürdürülmüştür. Devamında 60 ihtilali, 72 darbesi, keza 80 darbesi, 28 Şubat uygulaması hep Kemalist askerlerle gerçekleşmiştir.

Son zamanlarda televizyonlara çıkıp, gazetelere mülakat veren Kemalist subaylar, milletçe hafıza kaybına uğradığımızı zannediyor olacaklar ki, sütten çıkmış ak kaşık misali ortalıkta dolaşıyorlar.

Hadi geçmişi bir tarafa bıraktık, AK Parti iktidarında gerçekleşen askeri müdahale teşebbüslerini de unuttuğumuzu, hatta hiç yaşanmadığına inanmamızı bekliyorlar.

Oysa dün olduğu gibi, 2000’li yıllarda da silahlı kuvvetlerin içinde darbeci, Ergenekoncu, Balyozcu subaylar hep vardı.

Bu çerçevede açılan Ergenekon ve Balyoz davaları gerçek verilere oturuyordu.

FETÖ mensubu yargı mensuplarının, kendi elemanlarına yer açmak için, bu davaları sulandırmaları, çapını büyütmesi, darbeci ve Balyozcu olmayanların da işin içine karıştırılması, bu gerçeği ortadan kaldıramaz, kaldırmamalıdır.

Onlar istedikleri kadar, fırsattan istifade kendilerini pazarlamaya çalışsınlar, Yeni Türkiye’de bu malın alıcısı yoktur.

2

Kimse kendisini kandırmasın.

Bundan 30 yıl, 10-15 yıl önce, bugün terörist ve hain olarak isimlendirdiğimiz FETÖ elemanları bizlerin kardeşi idi. Bütün Müslümanlar, mütedeyyinler gibi onlar da rejimin mağdurlarıydı. Yıllar boyunca içine sızdıkları devletin imkânlarıyla semire semire bugün karşımıza bir ölüm organizasyonu ve hainler çetesi olarak çıktılar.

Öyleyse, bugünden gelecek 10-15-20 yıla bakarak benzer bir tehlikeyle karşılaşmamak adına teyakkuz halinde olmalıyız.

Eğer, FETÖ’nün bugünkü noktaya, devlete/bürokrasiye sızarak, devlet imkânlarını kullanarak geldiğine inanıyorsak… Eğer, FETÖ’nün bugünkü konumuna, halkımızın dini duygularını harekete geçirerek, dine hizmet adına himmet toplayarak geldiğini kabul ediyorsak…

Eğer, FETÖ’nün bugünkü güce erişmesinde ticaretle hemhal oluşunu, kontrolsüz para kazanmasını önemsiyorsak… Bugün aynı yöntemleri kullanan yapıların (tarikat/vakıf) gelecekte aynı sonuca varmalarının kaçınılmaz olacağını söylemek için kâhin olmak gerekmez. Dolayısıyla, misal olarak, ismini palazlandığı şehirden, Adıyaman/Menzil’den alan bir yapının özellikle bir bakanlığımızda neredeyse bütün pozisyonları kendi mensuplarıyla doldurmasına dikkat çekmek istedim…

‘Bana ne?’ demeden.

Not: Gerekirse bu konuya devam edeceğiz.

FETÖ'nün yerine Menzilciler mi geçiyor? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.