FETÖ’nün Türk vatanına ve Mavi Vatana ihaneti

FETÖ’nün Türk vatanına ve Mavi Vatana ihaneti

Bu fotoğrafın hikayesini size anlatayım.

2013 yılı Aralık ayı…

Yunanistan, gayri meşru bir şekilde gasp ettiği Girit Adası’nda Türkiye karşıtı bir askeri tatbikat yapıyor.

Tatbikat da ilginç. Yunanistan, Rusya’dan aldığı S-300 PMU1 tipi Hava Savunma Füze Sistemi’ni test etmekte. Ve bu tatbikata, biz S-400 aldığımız için kıyamet koparan NATO ülkelerinin subayları, gözlemcileri katılıyor. Yani Yunanistan’a farklı, bize farklı muamele yeni değil.

 FETÖ’nün Türk vatanına ve Mavi Vatana ihaneti - Resim : 2

Tatbikata gözlemci olarak katılan Amerikalı subaylar bunlar. Hiç rahatsız bir görüntü de vermiyorlar.

Bu sistemlerin kime karşı test edildiği belli: Türk Hava Kuvvetleri. İlginç olan dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 13 Aralık’ta Yunanistan’ı ziyaret etmesi. Yunanistan, sözünü ettiğim tatbikatı tam da o günlerde yaptı. Ahmet Davutoğlu ise bu tatbikata yönelik tek bir eleştiri, tepki göstermedi.

Devam edelim. Aktarmıştım: Tatbikata NATO üyesi ülkeler ile sistemin üreticisi Rusya’nın temsilcileri katıldı. Evet, Türkiye’yi hedefleyen tatbikata, tepki göstermesi gerekirken, NATO üyesi olması gerekçesiyle Türkiye’den de iki subay katıldı. Malum, kumpaslar sürecinden sonra bu alçak terör ve casusluk örgütü FETÖ, TSK’ya sızmaya başlamıştı. İşte bu sızmadan ve kritik yerleri ele geçirdikten sonra bu tatbikata bile tepki göstermeyen bir yapı oluşturulmuştu. İşte bu yapı, iki subayı tatbikata gözlemci olarak gönderdi. Bu subaylar da tatbikatı gayet rahat bir şekilde izledi.

Yunan basını bile şaşırmış olacak ki bu iki kişinin fotoğrafını paylaşıp, “Füze fırlatma tatbikatını izleyen yabancı delegasyonda 2 Türk askeri gözlemcisi de yer aldı” diye not düştü.

Bu subaylardan biri denizci albay, diğeri tankçı albaydı.

Sonuç: Tankçı albayı bulamadım ama denizci albay kim biliyor musunuz? Benim 18 Ocak 2020 tarihinde “Bir sosyal medya FETÖ'cüsü: Kumpasçı, darbeci, firari” başlıklı yazımda anlattığım, firari İstihbarat Kurmay Albay ve Atina Deniz Ataşesi iken Yunanistan’a sığınan Halis Tunç. (ilgili yazıyı okumak için bkz.) Kendi ülkesine yönelik bir tatbikata bile kayıtsız kalabilen bu alçak örgütün gerçek yüzünü göstermesi bakımından çarpıcı bir olay.

FETÖ’nün Mavi Vatanımıza ihanetleri bununla sınırlı değil elbette. Onları da bir sonraki yazımda anlatayım.

FETÖ’nün Türk vatanına ve Mavi Vatana ihaneti - Resim : 3

(Halis Tunç)

Diğer Yazıları