FETÖ'nün "Türk" maskesi Bosna Hersek'te düştü!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün gerçek yüzü tüm dünyada ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak Bosna Hersek'te bulunan FETÖ üniversitesi Burch'taki Türkoloji bölümü para kazandırmadığı için kapatılıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün gerçek yüzü tüm dünyada ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak Bosna Hersek'te bulunan FETÖ üniversitesi Burch'taki Türkoloji bölümü para kazandırmadığı için kapatıldı...

Hain darbe girişimine kadar "Türk okulu" maskesini kullanan örgüt, yurtdışı okullarında artık Türkiye ile hiçbir bağının olmadığı algısını yürütüyor. Şimdiye kadar "Türkçe olimpiyatları" ile bütün Türkiye'nin gözünü boyayıp "Allah rızası için" dünyanın dört bir yanında Türkçe öğrettiğini iddia eden FETÖ, Bosna Hersek'teki Burch Üniversitesinde "para kazandırmadığı gerekçesi" ile Türkoloji bölümünü kapatıyor.
15 Temmuz ihanetinin ardındaki FETÖ'ye yurt dışında birçok ülkede darbe vuruldu. Örgütün okullarına Pakistan'dan Somaliye birçok ülkede el konuldu. Ancak FETÖ'nün hala etkisini sürdürdüğü birçok ülke var. Bunların başında Bosna Hersek geliyor. Hain darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yakın birçok ismin Bosna Hersek'e yerleşip tarihi Başçarşı'da ve diğer şehirlerde ticarete atıldığına dair hem Boşnak hem de Türk medyasında çeşitli haberler yayınlandı.

PARA KAZANDIRMAYINCA "ALLAH RIZASI" DA BIRAKILDI

FETÖ, Bosna Hersek'te Sema Okulları adı altında faaliyet gösteriyor. Şimdiye kadar "Türk okulu" maskesini kullanan örgüt, darbe girişim sonrasında "Türkiye ile bir ilgimiz yok" algısına başladı. Okullara el konulması yönünde çalışmaların arttığı bir dönemde ise Sema Okulları hülle yöntemiyle sözde bir Amerikan şirketine devredilerek elden çıkarıldı.
FETÖ'nün Bosna Hersek "Türk" maskesini düşüren son hamlesi ise Burç Üniversitesi bünyesindeki Türkoloji bölümüne yönelik oldu. Alınan bilgilere göre okul yönetimi "Türkiye'ye dair bütün bağlarını koparmak" ve "zarar ettikleri" gerekçesi ile Türkoloji bölümünü kapatmaya karar verdi. Bölüm çalışanlarının bir kısmına eğitim öğretim sezonu sonunda işlerine son verileceği belirtildi. Ayrıca tazminat davası açmamaları yönünde üstü kapalı ihtarda bulunuldu. Okuldaki bir kısım öğrencilerin aktardığına göre, işten atılacak olan hocaların tepkisi büyüyünce yönetim şimdilik "geri adım atmış" izlenimi uyandırmaya çalışıyor. Bölüm hocalarına önümüzdeki yıl için 13 burssuz öğrenci bulmaları halinde bölümün kapatılmayacağı söylendi. Başkent Saraybosna'da Sema okullarının 20 yıldır kullandığı bir okul geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile kurulan Sedef vakfına devredilmişti.

FETÖ'nün "Türk" maskesi Bosna Hersek'te düştü! ile ilgili etiketler Bosna Hersek FETÖ burch üniversitesi türkoloji
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.