Ahmet Davutoğlu ilk kez isim verdi!

Başbakanlığı döneminde küçük kızı Hacer Büke Davutoğlu hakkında Cumhuriyet'in yaptığı yalan haber nedeniyle gazete yönetimi ile arası açılan Ahmet Davutoğlu bu gazeteyi "yalan haberde ısrar etmek, basın ahlakına, insan ve çocuk haklarına aykırı" davranmakla suçlamıştı. O günden bugüne köprünün altından çok sular aktı... Ahmet Davutoğlu bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde uzun bir mülakatla yer buldu.

AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nden İpek Özbey'e konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, röportajında FETÖ'nün siyasi ayağı konusunda sorulara ilk kez isim vererek açıklık getirdi. Ayrıca kendisi gibi AK Parti'den ayrılarak, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteği ile parti kuran Ali Babacan'ı da eleştiren ifadeler kullandı.

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI KİM?

Davutoğlu İpek Özbey'in, "Yıllardır ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ konusunda herkes birbirini suçluyor. Size sorsam?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi;

"Siyasi ayak araştırılacaksa ta 70’li yıllara kadar gitmek gerekir. İlk defa size söyleyeceğim. Siyasi ayak şudur: FETÖ yapısı içinde biri vardır. Ve siyasete birini gönderir, “Oraya git, benim adıma orayı ele geçir” der. Bu organize bir siyasi ayaktır. İkincisi ise FETÖ ya da başka yapıların; gidin şu siyasilerle ilişki kurun, siyasete etki yapın denilerek ilişki kurmaktır. Birincisi açık ve net olarak suçtur. İkincisi ise suç ortaya çıktıktan sonra devam ediyorsa suçtur."

Ahmet Davutoğlu bu sözlerinin biraz daha açılmasının talep edilmesi üzerine ise sözlerine şöyle devam etti;

"FETÖ ile organik bağı olduğu istihbari ya da hukuki olarak tescil edilmiş siyasetçiler FETÖ’nün siyasi ayaklarıdır. Bazıları özellikle bu ayakları sürdürdüler. Mesela Hakan Şükür, milletvekiliydi. Şimdi bunlar siyasi ayaktı. Başka milletvekilleri de vardı. Görevli olarak gelmişlerdi. Diğerleri suç unsuru çıktıktan, 17-25 Aralık’tan sonra hâlâ bu ilişkiyi sürdürmüşse siyasi ayak niteliği taşırlar."

BABACAN'A "MİNİ DARBE" ELEŞTİRİSİ...

Deva Partisi lideri Ali Babacan'a yönelik eleştiriler de getiren Ahmet Davutoğlu, Babacan'ın FETÖ'cü 17-25 Aralık kumpası hakkında yaptığı "mini darbe" yorumuna tepki gösterdi.

Bu ifadelere katılmadığını dile getiren Davutoğlu, "17-25 aralık ‘minik bir darbe’ değildi. 17-25 Aralık baya baya, seçilmiş hükümete karşı yapılmış bir darbeydi. Minik diye küçültmek doğru değil, adını koymak lazım." dedi.

HAKAN ŞÜKÜR'DEN DAVUTOĞLU'NA: GERİZEKALI!

 Davutoğlu'nun sözlerini Twitter hesabından paylaşan firari FETÖ'cü Hakan Şükür, "Ben hayatımda bu kadar gerizekalı bir ifade görmedim." diye yazdı.

Şükür, Davutoğlu'nun korkudan ne saçmaladığını bilmediğini söyledi.

Şükür'ün paylaşımı şu şekilde:

"Ne siyasi ayağı küçük enişte?
Allah sizi bildiği gibi yapsın emi.
Korkudan ne saçmalayacaklarını bilmiyorlar yeminle..
Yuh artık be!"

Ahmet Davutoğlu ilk kez isim verdi!

Ahmet Davutoğlu ilk kez isim verdi! ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu FETÖ Ali Babacan Gelecek Partisi Deva Partisi Abdullah Gül Hakan Şükür
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.