FETÖ'nün okulunda polisi şok eden olay: Duvarı kırınca ortaya çıktı!

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, Kaman ilçesindeki 3 eğitim kurumunun kaçış için tünelle birleştirildiği belirlendi.

Kaman'da FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmayla ilgili 3 özel yurda operasyon düzenlendi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda Özel Şifa Talu Yükseköğretim Kız Yurdu, Özel Kaman Altın Zeka Öğrenci Etüt eğitim Merkezi ve Özel Kaman Gelişim Öğretim Kursuna baskın yapıldı.

DUVARLAR KIRILINCA TÜNELLER ORTAYA ÇIKTI

Eğitim kurumlarında yapılan incelemede, Cuma Mahallesi Prens Mikasa Caddesi'ndeki 3 binanın zemin katlarının duvarları kırılarak tünellerle birleştirildiği ve ortak bir alan oluşturulduğu, bu alandan kaçışı kolaylaştırmak için ağaçlık alandaki toprak yola çıkan arka kapı yapıldığı tespit edildi.

B SERİSİ 1 dolar BULUNDU

Ekipler, operasyonun ardından bu kurumlarda çalışan R.Y. ve C.Ç'yi gözaltına aldı. Yurtta yapılan aramada, müdür odasında porselen bardağın içerisine gizlenmiş B serisi 1 dolar, R.Y'nin cüzdanında da 1 dolar bulundu.

Zanlılar, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğüne getirildi. Kaman'daki 3 eğitim kurumunun, işlemlerin ardından kapatıldığı öğrenildi.

YAYINLARINI 5 İLE ULAŞTIRAN VERİCİLER MÜHÜRLENDİ

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon kapsamında vericilerin bulunduğu Ankara-Kayseri karayolundaki eski Özel Yusuf Yapıcı Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurduna baskın düzenledi.

Yurdun bahçesinde bulunan televizyon ve radyo vericilerinin bulunduğu tek katlı binada teknik ekiple inceleme yapıldı. İncelemenin ardından, faaliyeti durdurulan Samanyolu TV, Burç FM, Dünya Radyo, Yumurcak TV, Mehtap TV ve S haber kanallarına yayın veren binanın elektrikleri kesilerek kablolar devre dışı bırakıldı. Bina, Kırşehir Valiliğince görevlendirilen yetkililer tarafından mühürlendi.

Söz konusu vericilerin Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve ilçelerine yayın veren en yüksek verici noktası olduğu öğrenildi.

FETÖ'nün okulunda polisi şok eden olay: Duvarı kırınca ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.