FETÖ'nün MİT, TSK ve EGM sorumlularına operasyon başlatıldı

MİT ve TEM şube ekipleri İstanbul merkezli 17 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nin MİT, TSK, Emniyet ve bakanlıklardan sorumlu 53 şüphelinin yakalanması amacıyla şafak operasyonu başlattı. Şüphelilerden 27'si gözaltına alındı... Diğer 26 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor...

İstanbul merkezli 17 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nin MİT, TSK, Emniyet ve bakanlıklardan sorumlu 53 şüphelinin yakalanması için bu sabah saat 06.00'da eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Örgütün devlet kurumlarına sızma çalışması yürüten ya da sızan mahrem yapılanmasına yönelik operasyon MİT ve Terörle Mücadele Ekiplerince ortak düzenleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 53 kişiden 27'si gözaltına alınmış durumda. Diğer 26 kişinin yakalanması için çalışmalar ise sürüyor.

17 ilde gerçekleştirilen operasyonda arananlar arasında örgütün Milli İstihbarat Teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bakanlıklardan sorumlu yöneticileri de bulunuyor.

Yine arananlar arasında örgütün devlet kurumlarına sızması için bu kurumlarca açılan sınavların sorularını önceden temin eden örgüt üyeleri de var...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü D Büro Amirliği'nden yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2016/133759 sayılı soruşturma dosyası kapsamında;
FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün, devlet kadrolarına sızma çalışmalarını yapan Mahrem/hususi yapılanmasına yönelik olarak Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından koordineli yürütülen çalışmalarda tespit edilen;
"Çeşitli bakanlıklar ve devlet kurumlarının personel ihtiyacını karşılamak üzere yapılan sınavların sorularını önceden temin eden, Milli İstihbarat Teşkilatı'na, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve çeşitli bakanlıklara sızan veya sızmak için örgüt tarafından özel evlerde yetiştirilen FETÖ/PDY mensupları ile bu örgüt mensuplarının sorumluluğunu yürüten ve/veya çeşitli devlet kurumlarında çalışan devlet memurlarından örgüte eleman temini çalışmaları yapan örgüt imamlarına yönelik olarak" İstanbul merkezli 17 ilde 53 şüpheli şahsa yönelik, haklarında alınan kararlar doğrultusunda 10.05.2017 günü saat 06.00'da eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucunda 27 şüpheli yakalanmış ve diğer şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur."

FETÖ'nün MİT, TSK ve EGM sorumlularına operasyon başlatıldı ile ilgili etiketler FETÖ MİT TSK egm bakanlıklar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.