FETÖ'nün kumpas üssü! 'Haramzade' ve 'Başçalan' hesaplarının arkasından şok isimler çıktı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 25 Aralık iddianamesinde dikkat çeken detaylar var. İddianamede dönemin savcı ve hakimleri Muammer Akkaş, Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar'la ilgili birçok suçlamaya yer verildi. Örgütün, Twitter'da 'başçalan' ve 'haramzade' ismiyle açılan iki hesaptan örgüt üyelerinin usulsüz olarak elde ettiği ses kayıtlarını seri olarak yayınladıkları ve oluşturulan ortamda hükümetin düşmesine yönelik baskı kurdukları belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan FETÖ/PDY 25 Aralık soruşturmasında ilginç ayrıntılar yer aldı.

İddianamede usulsüz dinlemeler ilişkin geniş yer ayrıldı. İddianamede, şüpheliler 'Muammer Akkaş, Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar'ın' Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı PDY adlı silahlı terör örgütüne üye olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

İddianamede, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütün, hükümeti düşürmek için uğraştığı belirtilerek, "Bunu desteklemek için kendi yayın organları vasıtasıyla günlük olarak dosyaların fezlekelerini yayımladıkları, fezleke içerisinde geçen konuşma tapelerini isim ve kimlik bilgilerini açıkça göstermek suretiyle soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek internet ve yazılı basında ifşa ettikleri, sosyal medya platformu olan Twitter'da 'başçalan' ve 'haramzade' ismiyle açılan iki hesaptan örgüt üyelerinin usulsüz olarak elde ettiği ses kayıtlarını seri olarak yayınladıkları ve oluşturulan ortamda hükümetin düşmesine yönelik baskı kurdukları tespit edildi" denildi.

FETÖ'nün kumpas üssü! 'Haramzade' ve 'Başçalan' hesaplarının arkasından şok isimler çıktı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.